Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bubu u uho stavila je Michaelova obitelj koja tvrdi da na snimci nije njegov glas, a sada točku na i stavljaju njegovi obožavatelji, koji u većini tvrde: 'U pitanju je velika prevara Sonyja'.


Diskusiju oko mogućnosti da 'Breaking News' uopće nije otpjevao  Michael Jackson pokrenuta je već po raznim internet domenama. Iako ju je Sony ponosno objavio kao protuudar na objavu pjesme koju je pustila njegova mama Katherine, zasada se taj potez još ne može deklarirati kao uspješan jer osim veselja da Kralj popa nastavlja djelovati s novitetima i nakon smrti, sve je dočekano sa skepsom i diskusijom je li ga zapravo otpjevao netko drugi. Samim time povlači se pitanje je li na djelu stupa jedna ogromna prevara kojoj kumuje glazbeni gigant Sony.

Vezani članci Slika nije dostupna Pratite pravce širenja svinjske gripe UŽIVO Slika nije dostupna Zašto je klečala Alka Vuica?

Iako je podijeljenost javnosti bila svakako očekivana, u vrevi njihovih diskusija po internetu prevagnula su dva osnovna stava: prvo, to nije glas Michaela Jacksona, drugo, to je glas Jasona Malachija koji je inače poznat kao njegov (uspješan) imitator.

Obožavatelji smatraju da u 'Breaking News' pjesmi definitivno nema njihovog idola pobijajući tvrdnje onih koji misle suprotno na sljedeći način:
- Iako je riječ o demo snimci, a ne profesionalnom materijalu, obožavatelji tvrde da je istina da se njegov glas mijenjao, ali na način da je postajao dublji, a ne da se s njim vratio u razdoblje prije mutiranja kako zvuči na snimci
- Glas previše podsjeća na Jasona Malachija da se ne bi pomislilo kako baš on nije sudionik ove potencijalne prevare velike producentske kuće
- Osim Jasona Malachija, paleta onih koji bi mogli biti iza mikrofona i koji su uspješni u imitaciji Kralja popa je dosta velika, a neki su gradili i svoju karijeru na tomu: tako se još spominju Marcus Joseph i Darren Hayes iz Savage Garden
- Ukoliko njegova djeca kažu da to nije njegov glas, valjda oni to i znaju jer su mu ipak djeca
- Možda u pjesmi ima Michaelovih vokala koja su dorađena drugima, no to se ne smije prodavati kao uradak Jacksona
- Pjesma je predobra i dobila je prevelike pohvale i da ju je Michael napravio, sigurno bi je pustio u prodaju prije smrti.

>> Pušten 'Breaking News' na internetu: Je li glas Michaelov?

Dakle, po forumima i njegovim službenim stranicama obožavatelji su ponudili duboke analize koje se svode uglavnom na navedene argumente. Ipak, dosta njih se slaže kako je ovo bilo nepotrebno te da se puštanjem dvojbenog uratka Kralja popa diskreditira njegov dotadašnji rad. Čak je i njegov suradnik Will.I.Am, inače frontmen Black Eyed Peasa, izjavio kako je apsolutno neprofesionalno i nepotrebno puštati u prodaju njegove nedovršene radove jer on sigurno ne bi htio da se na policama nađu neki njegovi polu-uraci kojima kvaliteta nije na maksimalnom nivou.

No, Sony je svakako nanjušio jako dobru zaradu koja je lako ostvariva u svakom scenariju jer Michael Jackson ima toliko obožavatelja da i samo jedan mali dio njih kupi album, prodaja će biti isplativa. Ostaje upitno kako Sony planira dokazati autentičnost Michaelovog glasa, a i obožavatelji sami već sada tvrde kako se to nikada neće ni saznati što opet miriše na jednu misteriju koja se ovila oko njegove smrti, a sada se ovija i oko njegovih navodnih djela. Većina obožavatelja je ipak odlučna da ne kupi album, već jednostavno uživaju u njegovim starim djelima za koje znaju da im pripada i ne žele na taj način poticati profit velikih producentskih kuća koje se bogate na tuđim nesrećama i korištenjem smrti za plasiranje velikih i jedinstvenih djela.

Zapravo se ne žele dovoditi ni u iskušenje da podlegnu potencijalnoj prevari stoljeća. Jer to bi upravo moglo izrasti iz cijele ove priče ukoliko bi se dokazalo da u pjesmi nije u pitanju Jacksonov glas kao što njegova rodbina tvrdi, a sada i veliki broj obožavatelja.

Tako da nakon svega zasada ostaje vaše uho i osobna prosudba. Donosimo vam i jedan od videa Jasona Malachija kako bi mogli usporediti i donijeti vlastiti sud o tome tko pjeva u studiju iza mikrofona. U svakom slučaju, jedno je jasno: obožavatelji su dosta ljuti zbog eksploatacije Jacksona i okorištavanjem njegovom smrću, a pogotovo što pod račun njihovog idola idu novac i publicitet jedne producentske kuće. I to definitivno većina neće poduprijeti. A možda se dogodi i neko čudo, pa se misterija oko Kralja popa i riješi. Bar jedna od njih.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju