Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bonova fundacija ONE nalazi se pod medijskim pritiskom zbog sumnje na financijske malverzacije.


Neprofitna organizacija lidera grupe U2, koja je priloge i članstvo prikupljala i tijekom zagrebačkih koncerata, isplatila je u 2008. godini samo 118 tisuća dolara u humanitarne svrhe. Kad se zna da su primili 9.8 milijuna dolara donacija, tada ispada da je fundacija ONE pomogla siromašnima samo s 1.2 posto ukupnog buđeta.

Vezani članci Slika nije dostupna DRUŠTVENE MREŽE GORE Okupio toliko ljepotica na jednom mjestu! Slika nije dostupna RIHANNA I BONO VOX JEDVA IZBJEGLI TRAGEDIJU Boravili u Nici za vrijeme tragedije!

New York Post objavio je podatak da je više od pet milijuna dolara potrošena na neuobičejeno velike plaće zaposlenika. Ističe se da je fundacija ONE dijelila poklone svjetskim državnicima s kojima se Bono susretao, a uglavnom se radilo o notesima, torbama i šalicama za kavu.

>> Bono: Teže je pisati o sebi, nego o Spider-Manu

Glasnovornik ONE-a, Oliver Buston, tvrdi da je primarni cilj organizacije podizanje svijesti čovječanstva o problemu siromaštva, dok izravna financijska pomoć nije u prvom planu. Fundacija ONE osnovana je 2002. godine, akciji su se priključili i brojni celebrityji, a dosta donacije stiže i od samih fanova grupe U2.