Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

James Blunt je ispričao za BBC kako je odbio naredbu da napadne ruske snage dok je bio britanski vojnik na Kosovu.


Pjevač je izjavio da je bio spreman riskirati vojni sud zbog odbijanja naredbe američkog generala Wesleyja Clarka. No, podržao ga je britanski general Mike Jackson koji mu je rekao 'da neće dopustiti da njegovi vojnici budu odgovorni za početak Trećeg svjetskog rata'.

Vezani članci Slika nije dostupna Proglasio bankrot: 'Moram prodati kuću koju sam kupio mami' Slika nije dostupna James Blunt se povjerio Fani Stipković

Naime, Blunt je dobio naredbu da zauzme lokalni aerodrom, ali su ruski vojnici tamo stigli ranije. U intervjuu za BBC-jev Radio 5 Blunt je kazao da je dobio izravnu naredbu da savlada 200 Rusa. 'Mnoge od upotrijebljenih riječi bile su neuobičajene, kao riječ 'uništiti'', izjavio je pjevač, koji je sa svojom jedinicom bio na čelu kolone od 30,000 NATO-ovih trupa, te je dodao da je to bila ‘luda situacija’. Nesporazumi oko preuzimanja aerodroma u Prištini 1999. godine bili su glavna vijest u svjetskim medijima, a ovo je prvi put da Blunt progovori javno o svojoj ulozi u tim događajima.

Blunt je vojsku napustio 2002. godine radi glazbene karijere. Sa pjesmom koju je napisao o svojoj bivšoj djevojci 'You're Beatufil' postao je mega popularan.

>> FOTO: James Blunt u društvu golišavih ljepotica

>> James Blunt se povjerio Fani Stipković