Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jacques Houdek jučer je osuđen na šest mjeseci uvjetno i dvije godine kušnje zbog prijetnji novinaru Vedranu Strukaru.


Nakon što je novinar Vedran Strukar prije godinu i pol dana objavio kako pjevač Jacques Houdek djeci prodaje karte bez računa, zbog čega je bio pod istragom zbog moguće utaje poreza, Jacques mu je poslao nekoliko prijetećih poruka na mobitel. Također, Houdek je, prema riječima anonimnog svjedoka, tada tražio nekoga kome će 'platiti da Strukaru slomi noge'.

Vezani članci Slika nije dostupna Dječje igre: Jacques Houdek na klackalici! Slika nije dostupna VIDEO: Pjesma 'Lahor' postala 'Celebrate' u engleskoj verziji

'To je što je sud presudio je presedan u hrvatskom novinarstvu. Zamislite, ako će još jednom prijetiti ili skriviti neki zločin u tom smislu, morat će, prema odluci suda, odležati u zatvoru dvije godine', rekao nam je danas Vedran Strukar presretan što je pravda napokon na strani novinara, što nije čest slučaj u hrvatskom novinarstvu.

'Zaklat ću te', 'Ubit ću te'

'Naravno da sam zadovoljan što je sud presudio u predmetu koji je od prvog dna bio sasvim jasan. Nama novinarima stalno se prijeti od raznih likova, stalno nas se onemogućava u obavljanju našeg posla zbog kojih mi dobivamo prijetnje smrću i mislim da će ova presuda pokazati da je takvo ponašanje apsolutno nedopustivo. Žao mi je što si je Jacques dopustio ovakvo ponašanje, ali to je nedostatak kućnog odgoja', rekao nam je Vedran Strukar odmah nakon presude.

'On je meni u porukama, kojima me tada sustavno maltretirao napisao: 'zaklat ću te', ubit ću te', 'polomit ću ti noge', 'silovat ću ti majku', 'razbit ću ti zube', 'ostat ćeš bez glave', a na sudu je čak ustanovljeno, uz prisustvo svjedoka, da je čak po gradu Zagrebu tražio nekoga kome će platiti da mi se polome noge, a to je na sudu i dokazano. Stvarno moja velika hvala odvjetniku Krešimiru Matekoviću koji je pobjedio u ovoj pravnoj bitki, čak i uz lažna svjedočenja Jacquea Houdeka i njegovog glasnogovornika  Dorijana Klarića', nastavlja Strukar.

'I sada, nakon ove presude dižem novu novu tužbu za naknadu štete uz iznosu od 100-200 tisuća kuna koje ću uplatiti UNICEF-u za njihovu kampanju i borbu protiv zlostavljača i nasilnika nad djecom', reklao nam je Vedran Strukar,  zamjenik glavnog urednika Arene.

Jacques Houdek ima isključen telefon i cijeli dan ga nije bilo moguće kontaktirati.

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju