Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječka dopisnica IN magazina Mirela Bačić bila je na beogradskom koncertu kralja romske glazbe Harisa Džinovića. U razgovoru za In magazin pjevač, koji je ostVArio zavidnu inozemnu karijeru, najavio je i veliki zagrebački koncert.


Bez imalo odstupanja, kralj balkanskih kafana Haris Đinović i dalje njeguje stil čvrstog muškarca, dominantnog stava te neizostavnih gustih brkova. Slavu je stekao nezaboravnim taktovima pjesme 'I tebe sam sit, kafano!' nastalu prije gotovo dva desetljeća. Kaže kako svaka pjesma i tekst dolazi iz duše pa je zbog toga u kafani pronašao sebe.

Vezani članci Slika nije dostupna Samouki Haris: Nisam ni proš'o pored škole Slika nije dostupna Stjepan Mesić želi uživati u Folk'n'rollu Harisa Džinovića!?

No, u glazbenom izričaju ipak balansira. Tvrdi kako su njegove pjesme nešto između uratka Tom Jonesa i Safeta Isovića! Ni sam nije siguran kojemu glazbenom pravcu pripada pa zbog toga sebe smatra jedinstvenim umjetnikom.

'Pa ima tu udrobljeno svega i svačega ali očigledno sam ja to umio onako, prilagodit sebi pa je ispala ta neka muzika koja je niti pop niti je folk niti je narodna niti je zabavna ali je nešto što se ljudima dopada očigledno!', rekao je Džinović.

Prije šest godina Harisu se dogodila ljubav. 23-godišnju lijepu Zagrebčanku Melinu Galić u tren je osvojio, kaže osmjehom. U kratkom periodu postao je bogatiji za kćer i sina. Obitelj umjesto na balkanskim prostorima, većinu godine provodi u Parizu. Djeca mu pohađaju isključivo francusku školu jer kaže, želi da budu svjetski ljudi. No, Pariz nije uspio promijeniti mentalitet iskonskog čovjeka s Balkana, Haris je itekako ponosan na svoj autoritet i ulogu 'glave' u kući.

U nizu svojih samačkih godina Haris je obišao mnoge destinacije u kojima se družio s velikim zvijezdama. Otkrio nam je kako se često znao zabavljati i popiti čašicu u kafani s Jackom Nicholsonom, Eltonom Johnom te Kevinom Costnerom. U Hrvatskoj ima mnogo prijatelja, a najviše voli slušati Olivera Dragojevića i Petra Grašu. Najavljuje kako će našu publiku na koljena baciti 23. ožujka kada sprema nastup u zagrebačkoj Areni. Više u prilogu IN magazina!