Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Puna Arena iz sveg glasa je pjevala Halidove pjesme i time još jednom dokazala koliko Zagreb voli sevdah.


Tradicionalni masovni glazbeni tulum Karlovačko live koji svake godine u predblagdansko vrijeme obiđe sve veće hrvatske gradove, u četvrtak je posjetio Zagreb. Točnije zagrebačku Arenu koja je za tu priliku bila dupkom puna, kao što je to bilo i prethodnih godina, bez obzira radilo se o Areni, ili Domu sportova.

Vezani članci Slika nije dostupna Zdravka Mamića izviždali na 'BiH glazbenom Oskaru' Slika nije dostupna Halid Bešlić zidao hotel u kojem je odsjeo

Ovogodišnje glazbene zvijezde koje su se brinule za štimung bile su Halid Bešlić i Crvena Jabuka. Bili su na visini zadatka, ako se učinkovitost istog mjerila po raspoloženosti publike u pjevanju refrena, a u slučaju Crvene Jabuke i skoro cijelih pjesama. Žerini vokalni kapaciteti su opće poznata stvar i tu je svakome jasno da koncerti Jabuke ne mogu proći bez 'With A Little Help From My Friends' taktike.

No u Žerinom bendu su se stvari malo promijenile, ako je suditi po sinoćnjem koncertu, a to je da je cijeli repertoar grupa svirala prilično žustrim tempom. Je li razlog tomu bila satnica, ili novi bend koji je pjevač okupio, nije poznato. A također su i pauze između pjesama bile iznimno kratke i uglavnom su se svodile na Žerine brzinske zahvale u stilu 'Hvala vam od srca'.

Najkraća pauza dogodila se i tijekom smjene izvođača. Članovi Jabuke još nisu bili ni sišli s pozornice, kad je Halid kazao na mikrofon 'Idemo dalje' i odmah nakon toga zapjevao na sveopće veselje razgaljene publike koja je bila uz njega ostatak koncerta.

No pored toga što je Karlovačko live i ove godine uspješno organizirao zabavu za najširi sloj publike, ipak je ostao dojam da je prethodnih godina glazbeni program bio kvalitetniji i naravno 'urbaniji'.

Prošle godine se za tu priliku okupio Parni valjak, godinu prije je Prljavo kazalište u organizaciji Karlovačko live projekta 'krstilo' zagrebačku Arenu, a i čak je prijašnjih sezona kad su se primjerice okupili svi pjevači Bijelog dugmeta, ili pak Gazde ugostile Sašu Lošića, glazba imala veći naglasak na gradsku štih.

Ove godine Halidov sevdah je pak glavno glazbeno pogonsko gorivo. Bešlić je zahvaljujući dvama rasprodana koncerta prošle godine, trenutno i službeni rekorder zagrebačke Arene jer je tri puta imao pred sobom pun auditorij.

>> Halid Bešlić ponovno zapjevao u prepunoj Areni

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju