Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Guverner Floride službeno se ispričao lideru The Doorsa zbog legendarnog uhićenja u Miamiju.


Četiri desetljeća nakon što je uhićen zbog javnog nemorala i osuđen na šest mjeseci zatvora, Jim Morrison konačno ima čist dosje. Jedina je šteta što je zadovoljštinu dobio 39 godina poslije smrti.

Vezani članci Slika nije dostupna Ljutita glumica policiji: 'Vi to mene zaj*******, ništa nisam napravila!' Slika nije dostupna Jim Morrison protiv globalnog zatopljenja

Morrison je na koncertu u Miamiju 1969. godine skinuo hlaće i publici pokazivao genitalije. Bila je to policijska verzija događaja, dok svjedoci, uključujući i same članove benda, tvrde da je Jim bio pijan, ali da ni u jednom trenutku nije otkopčao šlic. Kako bilo, optužen je za dva prekršaja, osuđen na šest mjeseci iza rešetaka, a umro je prije no što se stigao žaliti na presudu.

Zašto je guverner Floride Charlie Crist odlučio baš sada pomilovati Jima Morrisona? Prema tumačenju Patricije Kenneally Morrison, novinarke koja se prema poganskom obredu udala za Kralja guštera (taj brak nikad nije imao pravnu valjanost), riječ je o najobičnijem prikupljanju političkih bodova. 'Jim je osjećao da je žrtveni jarac kontrokulturnog pokreta, a ova guvernerova isprika je jeftina, cinična i politička igra', rekla je Patricia.

>> Jim Morrison u grobu čeka svoje pomilovanje

>> Zatvorske slike 1. dio: Glazbene zvijezde iza rešetaka

'Morrisona je smrt spriječila da ostvari svoje pravo na žalbu, pravo koje ima svaki Amerikanac. U njegovom slučaju, krivnja ili nevinosta je sada u božjim rukama', istaknuo je Charlie Crist, kojemu je pomilovanje Jima Morrisona jedna od prvih guvernerskih odluka, s obzirom na to da je na to mjesto imenovan prije dva mjeseca.