Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na njujorški Manhattan sunovratile su se brojne pjevačke zvijezde nestrpljivo čekavši na konačnu odluku MTV-ja povodom ovogodišnje dodjele glazbenih nagrada.


Prije same dodjele crvenim tepihom prošetali svi oni koji će nagrade dobiti, nagrade nekome uručiti, izvesti pokoju pjesmu na pozornici ili pjevati Michaelu Jacksonu u čast, što je bio poseban dodatak na ovogodišnjoj dodjeli.

Vezani članci Slika nije dostupna Kakvo je to perje na glavi!? Slika nije dostupna Gaga bijesna na Longorijinu 'buncek' haljinu

Što se ovakvih događanja tiče, gdje jest glazba u prvom redu, ali i moda na crvenom tepihu, noćna mora svakog izvođača jest pojaviti se u istoj haljini kao netko drugi. Upravo to dogodilo se pjevačicama P!nk i Shakira.

P!nk i Shakira odjenule identične haljine

Gotovo nevjerojatno da pored tolikog izbora haljina i dizajnerskih imena, dvije pjevačice se odluče za isti događaj odjenuti identične haljine dizajnerske kuće Balmain. Kako su neki rekli, pjevačice su se 'fino 'zbrukale' , međutim, djevojke su se tome samo nasmijale i rado pozirale jedna do druge kako bi se u duhu autoironije nasmijale kiksu koji će nakon dodijele odjeknuti svijetom.

Očekivano, Lady Gaga je svojim neobičnim outfitom izazvala svakojake reakcije, dok je Beyonce tradicionalno oduševila i haljinom i stasom. Pjevač koji je potaknuo najviše kontroverza je Kanye West. Došavši sa svojom 'vanzemaljskom' djevojkom pod rukom Kanye je u drugoj ruci paradirao s bocom konjaka koju je neukusno 'potezao' na svakom koraku. Ubacimo li u tu scenu još kombinezon s uzorkom zmijske kože njegove lijepe, ali neobične djevojke, njihov je dolazak na crveni tepih bila prava lakrdija.

Pored pjevačkih zvijezda najpoznatijim tepihom na svijetu prodefilirale su poznate medijske ličnosti poput Nicky Hilton, manekenke Victoria's Secret Alessandre Ambrosio, celebrity blogera Pereza Hiltona, glumice i pjevačice Solange Knowles, tenisačice Serene Williams, dizajnera Roberta Cavallija i mnogih drugih.

Madonna i Janet pjevale Michaelu Jacksonu u čast

Tijekom ceremonije dodjele nagrada koju kroz godinu fokusiraju sve svjetske pjevačke zvijezde, Madonna i Janet Jackson nastupile su u čast preminulom pjevaču Michaelu Jacksonu. tada je Madonna održala govor, a Janet podsjetila zašto je obitelj Jackson na samome vrhu pjevačih i plesačkih izvođača. Na 'Tribute to' došao je i Michaelov otac Joe.

Napokon, razlog zbog kojeg su svi žestoko radili kroz cijelu godinu, trudili se napraviti najbolju pjesmu, osmisliti najbolju koreografiju i upakirati sve u najbolji spot jesu dodjele nagrada. Bez konkurencije, pobjednici večeri su Beyonce, Lady Gaga i skupina Green Day.

>> Beyonce i Lady Gaga dobile devet nominacija

Nagrade:

Beyonce je kipićem Moonman nagrađena za video godine ('Single Ladies'), koreografiju ('Single Ladies') i montažu ('Single Ladies'). Lady Gaga je nagrađena za najboljeg novog izvođača ('Poker Face'), najbolju scenografiju ('Paparazzi') i najbolji specijalni efekti ('Paparazzi'). Skupina Green Day nagrađena je za najbolji rock video ('21 Guns'), najbolju fotografiju ('21 Guns') i najbolju režiju ('21 Guns').

Ostale nagrade pripale su Eminemu (najbolji hip-hop video za pjesmu 'We Made You'), T.I. featuring Rihanna (najbolji muški video za pjesmu 'Live Your Life'), Britney Spears (najbolji pop video za pjesmu 'Womanizer'), Taylor Swift (najbolji ženski video za pjesmu 'You Belong With Me'), Beastie Boys (najbolji video koji je trebao biti nagrađen Moonmanom, ali nije, za pjesmu 'Sabotage') te naposljetku Matt And Kim (najbolji 'breakthrough' spot za pjesmu 'Lessons Learned').