Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši pjevač grupe Fugees i haićanski predsjednički kandidat Wyclef Jeana je u utorak primio prve prijetnje smrću.


Nakon što je u utorak primio prve prijetnje smrću, hip-hop-producent-želio-bi-biti-predsjednik-Haitija Wyclef Jean se skriva na nepoznatoj lokaciji, dok Izborno povjerenstvo Haitija još mora odlučiti hoće li mu uopće dozvoliti da se kandidira.

Vezani članci Slika nije dostupna Wyclef Jean završio u bolnici Slika nije dostupna Wyclef Jean se predomislio - opet želi voditi Haiti!

Izborno povjerenstvo Haitija objavilo je u utorak kasno navečer da još uvijek odlučuju kojim kandidatima će dozvoliti da se natječu za mjesto predsjednika te otočne karipske zemlje u izborima koji će se održati u studenom ove godine, tako da je kandidatura hip-hop zvijezde, producenta i bivšeg pjevača grupe Fugees, Wyclef Jeana još uvijek upitna. Povjerenstvo je najavilo da će rezultate objaviti ovog petka.

A dok Izborno povjerenstvo radi svoj posao, 'obožavatelji' za sada još uvijek nesuđenog predsjednika Haitija, Wyclef Jeana su si dali truda, te je poznati glazbenik u utorak primio prve prijetnje smrću, koje je on očigledno primio dosta ozbiljno, jer je odmah premjestio svoje stalno boravište na tajnu lokaciju na Haitiju.

>> Može li hip-hoper postati predsjednik?

>> Wyclef Jean tvrdi da nije ukrao novac za pomoć žrtvama Haitija

Jean je agenciji Associated Press otkrio da je primio seriju prijetećih emailova, te telefonski poziv u kojem mu je rečeno da bi mu bilo bolje da odmah napusti Haiti, inače… No Jean je istoj agenciji nešto kasnije poslao email sa samo jednom riječju - 'Nada!', očigledno misleći da će i njemu pomoći izborna taktika koja je pomogla sadašnjem predsjedniku SAD-a.

37-godišnji Wyclef Jean rođen je na Haitiju, gdje je proveo prvih 9 godina svog života nakon čega je s obitelji preselio u SAD-e, i baš ta činjenica mu stoji na putu kandidaturi, jer po haićanskom ustavu svaki predsjednički kandidat mora prije kandidiranja živjeti u zemlji barem pet godina. Jean je izjavio da još uvijek nije siguran hoće li mu kandidatura biti odobrena, kako čekam odluku Izbornog povjerenstva Haitija, te kako se 'ustav Haitija mora poštovati'.

Više od 30 ljudi se kandidiralo za izbore u studenome, no čak 20 kandidatura je dovedeno u pitanje od strane Izbornog povjerenstva Haitija, koje još uvijek mora probrati legitimne kandidate za predsjednika Haitija, koji će, jednom izabran između ostalog nadzirati strane investicije vrijedne milijarde dolara za obnovu zemlje koju je 12. siječnja pogodio katastrofalni potres, prilikom kojeg je po procjenama poginulo čak 300.000 ljudi. Politički analitičari tvrde da je baš ta činjenica pobudila tolko zanimanje mnogih kandidata koji bi se voljeli vidjeti kao predsjednik haitija nakon izbora u studenom.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju