Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je do dan danas ostala nepoznanica tko je upucao repera, stotine stranica dokumenata o istrazi smrti Notorious B.I.G.-a 1997. godine, na koje je FBI potrošio 8 godina, dostupne su javnosti.


Agenti FBI-a s obje američke obale dvije su godine surađivali u istrazi tko je ustrijelio repera Notorious B.I.G.-a i je li u ubojstvo bila umiješana policija iz Los Angelesa.

Vezani članci Pismo, ilustracija Ekskluzivni dokaz pokušaja uništenja: Kako se država obračunava s neovisnim medijima Joe Biden FBI upozorava: Pripremaju se oružani prosvjedi u pedesetak gradova SAD-a uoči inauguracije Joea Bidena

Istraga je zaključena 2005. godine, nakon što su federalni tužitelji utvrdili da nema dovoljno dokaza da se okrivi ijedan policajac ili druga osoba.

Odluka je donijeta nakon što su agenti iz Los Angelesa, San Diega i New Yorka pokušali uči u trag osumnjičenima i svjedocima koji bi mogli dati novo svijetlo na neriješeno ubojstvo koje je uslijedilo nekoliko mjeseci nakon što je reperska mega zvijezda Tupac Shakur ustrijeljen u Los Vegasu.

Dokumenti su objavljeni na službenim Internet stranicama FBI-a.

>> Duh Notoriousa B.I.G.-ja nije zadovoljan filmom o sebi