Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako sigurno nisam među njegovim najvećim fanovima, Erosov koncert će mi ostati u jako dobrom sjećanju.


Eros u Areni

Vezani članci Zabrana turbo folk koncerata: Ilustracija - 4 Organizatori otkazanih koncerata najavljuju tužbe: "Politički se dobivaju jeftini bodovi na našoj grbači" Duško Kuliš i Filip Zoričić Optužuju ga da im je "je*ao srpsku majku" - pulski gradonačelnik zabranio koncert narodnjaka: "Razgovor je bio temperamentan..."

Moj prvi Erosov koncert i moj prvi koncert u Areni. Uzevši to u obzir sam bio vrlo znatiželjan, čak možda više što se tiče zagrebačke Arene, da napokon vidim taj prostor i sam se uvjerim da li je zaslužio toliku hvalu koje je dopirala do mene putem usmene predaje i medija.

Pažnju su mi na početku najviše privukle, moram biti iskren Erosove tri prateće pjevačice i to sa svojim izgledom, no pravo iznenađenje je uslijedio kada je na red došla izvedba skladbe 'I Belong To You'.

Osam sati je bilo prošlo za 15 minuta kada sam stigao pred Arenu pa sam se uz par uputstava susretljivih ljudi uputio prema press centru po svoju kartu, i dok sam čekao u redu sam čuo da je Eros već započeo koncert. To je bilo prvo iznenađenje večeri jer sam računao da će on, kao i većina zvijezda kasniti bar pola sata s nastupom, no to nije bilo tako. Drugo ugodno iznenađenje mi je bila garderoba koju sam vidio nakon što sam ušao u Arenu, pa sam pomislio 'ajde, napokon je netko i na to mislio kada je gradio dvoranu u kojoj će se održavati koncerti', no jaknu nisam ostavio da bi mogao na kraju koncerta što prije 'šmugnut' jer me ipak čekalo i tipkanje reporta s istog.

I evo me napokon na parteru, na koncertu Erosa Ramazzottija u zagrebačkoj Areni, 'ni krivog ni dužnog' kako bi moj kolega Marko Podrug rekao. Kako nisam veliki ljubitelja tuđih laktova u mojim rebrima zadržao sam se na samom kraju dvorane, gdje sam imao sasvim dosta prostora da se osjećam ugodno. Publika se, suprotno od onog što sam očekivao nije sastojala izričito od žena, pa mi je bilo malo lakše, te sam uvidio da su moja razmišljanja da dođem s perikom da bi se lakše uklopio ipak bila paranoidnog tipa. Njih je bilo najviše, ali je bilo i puno predstavnika muškoga roda, najviše u parovima sa svojim ljepšim polovicama naravno.

Prateće pjevačice

Pažnju su mi na početku najviše privukle, moram biti iskren Erosove tri prateće pjevačice i to sa svojim izgledom, jer je čak s kraja partera bilo i više nego očigledno da su sve tri prave 'bombe', no pravo iznenađenje je uslijedio kada je na red došla izvedba skladbe 'I Belong To You', koju je Ramazzotti originalno pjevao u duetu s Anastaciom.

Eros je 'I Belong To You' otpjevao sa svojim pratećim pjevačicama Sarom, Chiarom i Rominom. Video zid mi je otkrio da se nisam nimalo prevario što se tiče njihovog izgleda, no iznenađenje je usljedilo kada su zapjevale, jer niti jedna nije zaostajala po glasovnim mogućnostima s Anastaciom, koja ima rijetko dobar glas.

Stage je bio uređen jednostavno, a scenografiju su činili osam brodskih kontejnera, po četiri sa svake strane stagea, koji su se približavali, udaljavali i okretali, a sve je bilo upotpunjeno s projekcijama i light showom koji je na trenutke bio zaista nevjerojatan, te je stage pretvarao u svemir, nebo nad koji su letjeli baloni, gradskim predgrađem i još puno toga. Ti efekti su bili toliko dobri da sam u jednom trenutku primjetio i deveti brodski kontejner na stageu, ali nisam imao pojma kada se on tamo stvorio, koliko su mi animacije bile odvukle pažnju.

Eros kao takav

Sam Eros je bio izvrsatan, kao i prateći glazbenici, a bili su pomognuti s jednim od najboljih ozvučenja koje sam imao prilike čuti u životu. Zvuk je bio glasan i kristano čist u isto vrijeme, tako da sam čak i ja, koji inače nisam nešto od koncerata jer sam doživio rijetke gdje je kvaliteta zvuka i same izvedbe bila ista onima koje si mogu sam kod kuće stvoriti u kontroliranim uvjetima, bio zadovoljan, da ne kažem odušuvljen s istim.

Eros je naravno izveo sve svoje najveće hitove poput 'Terre promesse', 'Adesso tu', 'In ogni senso', 'Parla Con Me' i druge, na opće zadovoljstvo publike. Iako nisam sigurno među njegovim najvećim fanovima, Erosov koncert će mi, zbog njega samog, izvrsne produkcije, savršenog zvuka, odličnog prostora koji je zagrebačka Arena i naravno pratećih pjevačica, ostati u jako dobrom sjećanju, kao i koliko mi se učinilo, većini posjetitelja tog koncerta.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju