Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popularni Đole vraća se na scenu spektakularnim trodnevnim programom u Opatiji.


Đorđe Balašević priprema veliki povratak u Opatiji. Trodnevni spektakl sredinom kolovoza počinje dolaskom najpoznatijeg panonskog mornara brodom u Opatiju, a završava hrvatskom premijerom njegova filmskog prvijenca 'Kao rani mraz'.

Uvijek dobro raspoložen panonski mornar veseli se nastupu u Opatiji. 'Od onog dečka s gitarom, evo prepuno godina, 1800 i neke kad sam prvi put nastupio tu na festivalu, došao sam do toga da će me voziti fijakerom', rekao je Đole za Novu TV.

S broda u fijaker pa na pozornicu - poslastica za ljubitelje Balaševićeve glazbe. 'Mi kantautori starimo sa svojim pjesmama, tako da ne moramo biti lijepi, ne moramo nositi crvene sakoe, tako da ja nisam bio lijep ni kad je trebalo, a naročito sad u ovim godinama.'

U Balaševićevom filmskom prvijencu uz poznata glumačka imena poput Mustafe Nadarevića i Rade Šerbedžije glumi i njegova kći Jovana. 'To je samo jedan od pokušaja, jedan poklon mojoj najstarijoj kćeri koja je diplomirala, a nije dobivala nikakvu ulogu, pa su rekli nek' joj tata sad napiše scenarij, evo tata joj je sad napisao scenario', kaže Balašević.

A po scenariju je napravljen film o Vasi Ladačkom... 'Ja sam tek poslije 30 godina doživio da snimam jedan dugi spot. Ovo mislim da je najduži glazbeni spot koji je snimljen dosad', rekao je na kraju novosadski kantautor.