Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon pet godina djelovanja, 50-ak koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji i promo singla 'Čudo', zagrebački funk-punk-hc-rock bend Dosh Lee izadao je svoj prvi album - 'Velika Nepravda na Malom Ekranu'.


Zagrebački bend Dosh Lee osnovan je 2004. godine. Postavu čine Vuna (bubanj), Itch (vokal), Tompa (vokal), Aman Le Bon (gitara) i The King (bass), a dečki sviraju mješavinu funka, punka, hard corea i rocka. Do sada su imali pedesetak koncerata u Zagrebu (Rokaj fest, Boogaloo, Močvara, KSET, Purgeraj, Sax, Papillon, Praćka, Spunk, Route 66, Soba, Studentski centar, Time, Velesajam, Filozofski faks), Hrvatskoj (Osijek, Virovitica, Zabok, Vrbovec, Knin, Jastrebarsko), Sloveniji (Rock Otočec) i Makedoniji (Bitola).

Vezani članci Slika nije dostupna Americana u Zagrebu: Poslušajte odlični Rebel Star 17. svibnja! Slika nije dostupna U pol' 9 kod Sabe: 'Inspiriraju nas životni problemi - naši i naših prijatelja'

Sudjelovali su na raznim festivalima (Indoor rock demo festival, Filozofijada, Hrvatski glazbeni festival, Festival čudnog zvuka, Sound invasion) i ostvarili nekoliko zapaženih uspjeha : ove godine pobijedili su na 13. HGF festivalu, te na Rock Otočecu u konkurenciji demo bendova, 2004. su osvojili drugo mjesto na Indoor rock demo festivalu, 2005. su ušli u finale 9. HGF-a i 2006. su bili treći na Talent festivalu.

Prvi album Dosh Leeja 'Velika Nepravda na Malom Ekranu' izašao je u izdanju Menarta, a producirao ga je Marko Kalčić, kojeg neki poznaju kao basistu bendova Svadbas i Ruiz. Na albumu se nalazi 15 autorskih pjesama, ukljuujući i pjesmu 'Albert', koja je napravljena u suradnji sa Remi iz Elementala. Više o bendu Dosh Lee možete doznati na njihovoj MySpace stranici.