Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svetlana Ražnatović Ceca planira otputovati u Moskvu, gdje je pripremila teren za dulji život, a razlog je podizanje optužnice protiv nje.


Svetlana Ražnatović, protiv koje je spreman nacrt optužnice zbog zloupotrebe službenog položaja, planira pobjeći u Moskvu, piše Kurir. Ražnatovićevu sumnjiče da je kao predsjednica 'FK Obilić' prisvojila četiri milijuna njemačkih maraka i 3,5 milijuna dolara od prodaje devet igrača tog kluba.

>> Optužnica tereti Svetlanu Cecu Ražnatović za 16.5 milijuna kuna

Vezani članci Slika nije dostupna Novi James Bond dobro zna tko je - Svetlana Ražnatović Ceca! Slika nije dostupna Ceca se prije odlaska u kućni pritvor zabavljala u društvu diplomata!

'Ceca sljedeće nedjelje kreće na turneju po Australiji, poslije čega će s djecom otputovati u Rusiju. Tamo je zahvaljujući prijateljima, pripremila teren za dulji život. Čeka je stan, odabrane su škole u koje će njena djeca ići, ali i sve ostalo što joj je potrebno' tvrdi izvor blizak Ražnatovićevoj.
U nacrtu optužnice, koji je završen prije dva mjeseca, ona se sumnjiči da je, zajedno sa sestrom Lidijom Veličković-Ocokoljić, zloupotrijebila službeni položaj u 'FK Obilić', kao i za nedozvoljeno posjedovanje veće količine vatrenog oružja, koje je nađeno u vili preko puta Zvezdinog stadiona u kojoj Ceca i danas živi.

Čitav je slučaj odvjetnik pop folk pjevačice Goran Petronijević okarakterizirao kao 'veliku bruku i skandal'. 'Nezamislivo je da nešto što je u fazi pripreme procuri u javnost, ako tako nešto uopće postoji. To je krivično djelo odavanja službene tajne i zloupotrebe službenog položaja' izjavio je Petronijević. Na pitanje da li njegova klijentica planira nakon turneje po Australiji pobjeći u Rusiju, odgovorio je: 'To je spekulacija i izvrtanje priče. Isti slučaj je i s pričom o političkoj zaštiti, jer je potpuno obrnuto. Riječ je o političkom pritisku i linču.'

Nije joj oduzeta putovnica 

Iako istraga protiv Svetlane Ražnatović Cece traje od 2003. godine, nije joj oduzeta putovnica, niti joj je određena zabrana izlaska iz zemlje. U beogradskoj 'Palati pravde' ne isključuju mogućnost da tužilaštvo to zatraži naknadno, prilikom podizanja optužnice. 'Tužilaštvo može da zatraži i da joj se odredi pritvor, što je malo vjerojatno, jer se već sedam godina brani sa slobode. Ona i njena sestra nekoliko puta su pozivane na saslušanje i svaki put su se uredno odazvale. Zbog prirode njenog posla nije bilo neophodno da joj se uskrate putovanja', izjavio je sugovornik Kurira iz 'Palate pravde'.