Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branko Đurić napravio je golemi put od 'nadrealnih' skečeva do uvaženog gosta na dodjeli Oscara. Ipak, prva ljubav se ne zaboravlja - Đuro je ponovno uzeo gitaru u ruke i dolazi u zagrebački Boogaloo.


Jedan od tri predstavnika sarajevskog Novog primitivizma, grupa Bombaj štampa, osnovana je 1982., kada su na lokalnoj sceni postali poznati po koncetnim hitovima 'Željo, Željo' i 'Jogging Across Alipašino polje'. S njihova prvog albuma 'Bombaj štampa' u anale pop-rock glazbe na ovim prostorima ušla je pjesma 'Mrak i ja', dok je promotivne koncerte grupa odradila u sklopu turneje 'Top liste nadrealista'.

Vezani članci Publika na koncertu, ilustracija - 1 Rock prodrmao Pariz: Pet tisuća ljudi na koncertu sudjelovalo u velikom eksperimentu Kiss Legendarna grupa Kiss stiže u Zagreb prvi put nakon gotovo 50 godina karijere

Branko Đurić i Bombaj štampa drugi i zasad posljednji album 'Ja mnogo bolje letim sam' objavili su pred rat, nakon čega su, poput mnogih, isključili pojačala i zašutjeli. U jednoj od rijetkih prilika kada je pričao o svojoj rokerskoj prošlosti, Đuro je otikrio da su mu sve ploče Bombaj štampe izgorjele u Sarajevu.

Veliki povratak dogodio im se prije godinu i pol dana u Opatiji, na koncertu rock'n'roll legende Chucka Berryja, a njihovo zagrebačko ukazanje odgodit će se na Valentinovo, 14. veljače, u klubu Boogaloo.