Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Našoj Jeleni Prpoš pjevač Alen Islamović otkrio je kako će bivši pjevači Bijelog dugmeta pred kraj godine zajedno ući u studio kako bi snimili novi nosač zvuka. Što je poznati Bihaćanin sa zagrebačkom adresom još povjerio našoj novinarki doznat ćete u minutama koje slijede.


U djetinjstvu bosansko-hercegovačkog pjevača Alena Islamovića gramofon je treštao po cijele dane. Slušali su se Beachboysi i Led zeppelin. Kao mladić je od starijeg je brata iz ormara krao gitaru i zato dobivao batine. Ali sve je mogao istrpjeti zbog rock and rolla.

I dan-danas Alen čuva sve singlice. Rado se prisjeća svojih glazbenih početaka te kaže kako bi sve ponovio i krenuo istim putem. Već kao tinejdžer otkrio je da ima talent za pisanje. U popularnim Divljim jagodama Islamović je svoju karijeru počeo kao bas gitarist, a tek se poslije uhvatio mikrofona.

>> Alen Islamović je 'šaptač voštanim figurama'!

>> Bregović tuži Bebeka, Tifu i Islamovića

1984. godine tajno dobio poziv od Bijelog dugmeta da im se priključi jer su ostali bez pjevača. No, Jagode su imale predugovor za odlazak u London i pokušaj proboja na Zapad pa je Alen Bregovića i ekipu glatko odbio.

Odlaskom u Bijelo Dugme Islamović je za sobom poveo i tisuće svojih obožavateljica. San Bijelog Dugmeta počeo se ostvarivati.

No, Dugme nije još dugo poživjelo. Članovi su krenuli u solo karijere i nešto mirniji život. Predratne 89. nitko nije ni slutio da će do povratničkog koncerta proći punih 16 godina. Danas su bivši pjevači Bebek, Tifa i Islamović okupljeni oko imena 'Kad bih bio Bijelo dugme' zbog kojeg su, kako su mediji prenosili, i zahladili odnose s bivšim šefom Goranom Bregovićem. Brega se navodno ljutio zbog toga što je trio koristio ime benda u kojem su nekad svi pjevali, ali i neplaćanja autorskih prava.

Povratnička trojka planira snimiti novi album za koji ćemo trebati pričekati kraj godine kad legendarni pjevači ulaze u studio. Više u prilogu IN magazina!