Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog velikog interesa publike, Bajaga i Instruktori odrzat ce dodatni koncert u Zagrebu, dan nakon prvog, odnosno u subotu 21.11.2009. godine u KC Dražen Petrović.


12. travnja 2009. godine bila je 25. godišnjica prvog ikad održanog nastupa jedne od najvećih pop-rock grupa ex YU. Riječ je, naravno, o nastupu Bajage i Instruktora u legendarnom zagrebačkom klubu Kulušić.

Vezani članci Momčilo Bajagić-Bajaga (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Nakon Karlovca, upitan Bajagin koncert na Špancirfestu: Branitelji ga ne žele ni u Varaždinu Bajaga (FOTO: PR) Bajaga opet jaše: Novi album došli podržati brojni kolege

Bajaga i Instruktori će svoj zagrebački koncert vezano uz obilježavanje 25 godina rada održati u KC Dražen Petrović u petak, 20.11.2009. godine. Zbog velikog interesa publike održat će se i dodatni koncert dan kasnije, u subotu 21.11.2009. godine.

>> Bajaga: Pjesma 'Kad hodaš' nije posvećena Marini Perazić!

Vezano uz svoje slavljeničke koncerte u Zagrebu, a zajedno s organizatorima koncerta, Bajaga i Instruktori odlučili su pomoći zagrebačkom Centru za rehabilitaciju Silver. Osnovna djelatnost Centra za rehabilitaciju Silver je pojednostavljivanje svakodnevnog života kod slijepih osoba i osoba s drugim oblicima invaliditeta.

Princip humanitarne akcije i uz nju vezane nagradne igre je jednostavan. U petak, 16.10. je bio početak nagradne igre i ujedno 5 tjedana do prvog koncerta. Kroz tih 5 tjedana organizator koncerata osigurao je za potrebe nagradne igre 5 puta po 10 ulaznica (10 ulaznica tjedno) za koncert u petak. Jedna od tih 50 ulaznica može se osvojiti ako se pošalje SMS sa sadržajem 'BAJAGA' na broj 67028. Cijena slanja SMS-a je 6.10 kuna, a sav prihod ostvaren SMS-ovima donirat će se Centru za rehabilitaciju Silver.

Ulaznice za koncerte su u prodaji i mogu se po pretprodajnoj cijeni od 150 kuna kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima: Profil Megastore (Bogovićeva), Integral (Pothodnik), Dancing Bear (Gundulićeva), Aquarius (Varšavska), CD Shop Zagorka (Importanne centar), No Sikiriki (Nova cesta), CD Shop Sirius (Importanne Galleria), VP Cafe (Maksimirska 109), Dallas CD Shop (Masarykova), Dirty Old Shop (Tratinska) te u prodajnoj mreži Eventima (www.eventim.hr). Na dan koncerta cijena ulaznice bit će 180 kuna.

Grupa Bajaga i Instruktori već je počela obilježavanje 25-ogodišnjice svoga djelovanja turnejom koja je početkom travnja započela u Kanadi i tom prilikom su rasprodani koncerti u Torontu, Vancouveru i Calgaryju. Turneja je nastavljena u svibnju rasprodanim koncertima u SAD-u.

Na jesen će grupa obilježiti svoju obljetnicu nastupima u svim glavnim gradovima bivše Jugoslavije, a obzirom da je svoj prvi koncert grupa održala u Zagrebu, Zagreb je dobio tu čast da bude grad u kojem cć se održati prvi veliki koncerti u seriji.