Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska grupa Arctic Monkeys nastupit će na desetom Exit festivalu u četvrtak 9. srpnja na glavnoj bini. Popularni rock band iz Sheffielda vlasnici su naprodavanije debitantske ploče svih vremena, a za ovo ljeto su najavili svoj novi, treći po redu studijski album.


Svojevrsni fenomen glazbene scene novog vijeka čine pjevač i gitarist Alex Turner, gitarist Jamie Cook, basist Nick O’Маlley i bubnjar Matt Helders, a bend je osnovan 2002. godine na periferiji Shefielda. Nevjerojatnom uspjehu četvorice 23-godišnjaka prethodio je izuzetno veliki broj koncerata čime su privukli pažnju medija na sjeveru Engleske. Rastuća afirmacija benda se u najvećoj mjeri pripisuje Internetu gdje je objavljen i njihov prvi spot, kao i prva neslužbena kompilacija demo snimaka 'Beneath The Boardwalk'. što je bendu donijelo veliku bazu odanih fanova i prije prvog službenog izdanja.

Vezani članci Slika nije dostupna Počela prodaja ulaznica za Exit festival u Novom Sadu Slika nije dostupna 'Ajde Jano' Faith No Morea obilježio zatvaranje Exita

Na koncertnim pozornicama nastupaju bez kostima i misterioznih članova, a vrijede za jedan od trenutno najboljih britanskih bendova uživo što konačno mogu pokazati i publici Exit festivala.

Arctic Monkeys trenutno rade na novom albumu za koji kažu da je skoro završen i koji bi trebao izaći do ovog ljeta. Na nedavnoj turneji po Australiji i Novom Zelandu su izveli nekoliko novih pjesama, dok su na jednoj australskoj televiziji uživo izveli novu pjesmu 'Crying Lightning'. Inače, bend je dosad nastupio u popularnim TV emisijama poput onih koje vode Jules Holland, Conan O’Brian ili David Letterman. Višestruko nominirani i nagrađivani, zanimljivo je da se nisu pojavljivali na dodelama 'BRIT' nagrada, gdje su prve godine poslali snimak s petim članom koji je jedini govorio u ime benda, a da uopće nije bio član benda, dok su druge godine bili obučeni kao likovi iz 'Čarobnjaka iz Oza' i kao članovi grupe Village People.


Ulaznice za deseti Exit Festival mogu se kupiti u Hrvatskoj. Pretprodajna promotivna cijena je 492 kuna, a prodajna 792 kuna i ona će stupiti na snaku pred održavanje Festivala. Prodajna mjesta su u Dallas Music shopovima.