Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Angelina ima predrasude prema Srbima, zbog čega Željko ne želi sudjelovati u njezinom projektu.


Povodom napisa u srpskim dnevnim novinama koji se tiču sudjelovanja Željka Mitrovića u najnovijem projektu Angeline Jolie, oglasila se služba za odnose s javnošću televizije Pink. Tijekom jučerašnjeg dana Željko Mitrović se susreo sa četvoricom producenata iz tima Angeline Jolie kako bi razgovarali o sudjelovanju Pink Films Internationala u ostvarenju filma koji bi se trebao snimati na području Srbije i BiH.

Željko glatko odbio lijepu Angelinu

Vezani članci Knjige, ilustracija Povedite i sebe i knjige u šetnju Medvednicom: "Natura Obscura" - projekt kojim se knjigama opskrbljuju planinarski domovi Pink (Foto: Profimedia) Ne mari ni za što: Potpuno se opustila u bikiniju, a pokazala je i brojne tetovaže na golom tijelu

Unatoč važnosti ove eventualne suradnje, kako se navelo u priopćenju za medije, koja bi imala odlične benefite za filmski posao i tvrtku Pink, Željko Mitrović je nakon detaljnog upoznavanja sa scenarijem tu suradnju glatko odbio. Kako je radnja filma smještena na prostore bivše Jugoslavije i nekada ratom zahvaćena područja te srpski narod postavljen u negativnu konotaciju, Mitrović je odbio na bilo koji način sudjelovati u snimanju ovog projekta.

Naime, ni osobno ni kao direktor tvrtke Pink ni na koji način nije želio biti dio nečega što bi moglo po tko za koji put predstavljati srpski narod u izuzetno lošem svijetlu, pišu srpski mediji. 'Usprkos šansi da se ostvari suradnja s najpopularnijom i najtraženijom glumicom na planeti, Angelinom Jolie, što bi svakako tvrtku Pink Films International svrstalo u svjetske producentske kuće, Željko Mitrović je donio odluku da ni na koji način ne sudjeluje u ovom filmu', stoji u službenom priopćenju tvrtke Pink.

>>Srbi znaju kako: Kevin Spacey savjetuje Željka Mitrovića

'Imao sam velike simpatije prema Angelini Jolie i vrlo sam poštovao njezin lik i djelo. Nažalost, ona je prepuna predrasuda o Srbima. Znam da suradnja s njom otvara vrata velikog filmskog biznisa, ali ne želi biti dio nečega što po tko zna koji put predstavlja Srbe kao vječne 'loše momke'. Ne želim i neću', izjavio je Mitrović za srpske medije.