Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve češće čujemo kako Hrvati tablete za smirenje gutaju kao bombone. No, je li situacija uistinu toliko alarmantna? Jesu li antidepresivi postali toliko uobičajen inventar ormarića za lijekove da bismo mirne duše mogli reći kako smo poludrogirana nacija? Odgovor na ovo pitanje za vas je potražila ekipa In magazina.


Kada nam je Neven Ciganović, koji slovi za jednu od najveselijih osoba na našoj društvenoj sceni priznalo kako je zbog problema sa spavanjem probalo cijeli arsenal tableta za smirenje, nemalo smo se iznenadili!

Vezani članci Policija, ilustracija Podignuta optužnica protiv sedmorice dilera: Krijumčarili i preprodavali drogu, planirali ubojstvo, bacili molotovljeve koktele na lokal Zapljena droge u Komiži na Visu - 1 Na Visu uhvaćen "poljoprivrednik": Policija zaplijenila rekordnih 25 kilograma marihuane, 13 stabljika, sjemenke i vage

Objašnjenje popularnosti tableta za smirenje potražili smo kod zagrebačke psihologinje koja kaže kako današnji stil života rezultate traži brzo. Tako bi svi željeli tugu, uznemirenost i bol izliječiti poput najobičnije grlobolje.

Šteta što posuđivanje tableta ne spada u olimpijske discipline, jer tada bi Hrvati zasigurno puno više zlatnih odličja donosili kući. Potvrdu teze dobili smo i u kratkoj anketi provedenoj na jednom od najprometnijih zagrebačkih trgova.

Popularni praxiten popularizirala je djelomično i afera koja je svojedobno u vrlo teškom životnom razdoblju, priča, zadesila našu bivšu misicu Aleksandru Grdić. Manekenki su tada u automobilu pronašli tablete koje tvrdi nikad nije probala.

Od tada su čarobne pilule prešle put od tabua do nečega čemu se obraćamo isključivo deminutivima. Na taj način vlastiti problem pokušavao napraviti bezazlenijim. Posebno je alarmantno što joj se sve češće maloljetnici obraćaju tražeći antidepresive. Više u prilogu IN magazina!