Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

James Partridge, kome je lice unakaženo prije 40 godina u nesreći, postao je hit u Britaniji od kada vodi vijesti na kanalu Five.


57-godišnji James Partridge s 18 godina je doživio automobilsku nesreću, u kojem mu je lice bilo toliko uništeno opekotinama da je u sjedećih pet godina morao proći kroz 50 kirurških zahvata, a doktori su učinili sve da ublaže štetu koliko god su to mogli. James je kasnije postao osnivač i voditelj dobrotvorne udruge Changing Faces, koja pomaže ljudima koji su imali nesreću doslovno izgubiti lice, poput njega samog.

Vezani članci Slika nije dostupna Što kažete na ovakvu REFORMU obrazovanja?! Slika nije dostupna Nume ulte aynga na'vi mokri niayoeng!

A od 16. studenog James, u sklopu akcije kojoj je zadaća rušenje stereotipa, na britanskom televizijskom kanalu Five je počeo voditi emisiju vijesti, i činiti će to sve do 23. studenog, a od početka ove izuzetne akcije, Partridge je postao hit na britanskoj televiziji. 'Vjerujemo da televizija može igrati veliku ulogu u mijenjanju stavova i razbijanju predrasuda. U udruzi Changing Faces nas jako zanima kako će javnost reagirati, te da li će ljudi mogu prihvatiti osobu poput Jamesa kada ga vide da čita vijesti.', rekao je Winnie Coutinho, koordinator aktivnosti udruge nedugo prije početka akcije.

Vijesti s Jamesom Partridgeom:

Ohrabrujuća vijest je da su gledatelji odlično reagirali na Jamesa kao voditelja, te od kada je počeo voditi vijesti na adresu kanala Five svakodnevno mu stižu stotine pisama i emailova podrške. Isto tako, video materijali Jamesovih informativnih izvještaja su postali hit na YouTubeu. Sve to dolazi nakon što su u veljači producenti BBC-a odlučili kao voditeljicu za njihovu dječju emisiju 'The Bedtime Hour' zaposliti Cerrie Burnell, koja je rođena samo s jednom rukom.

Nakon toga mnogi roditelji su protestirali zbog njezinog nedostatka, tvrdeći da će djeca koja gledaju emisiju imati noćne more, te da će biti prisiljeni s njima razgovarati o teškim temama za koje nisu još spremni. No čini se da se ljudska svjesnost ipak širi i da se neke predrasude polako, ali sigurno tope, jer je nedavno provedeno istraživanje tvrtke YouGov za potrebe kanala Five pokazalo da čak 64 posto gledatelja ne bi promijenili kanal ako bi ugledali nekoga s fizičkim nedostatkom, a pozitivne reakcije javnosti na Jamesa Partridgea kao voditelja vijesti su samo potvrdile tu informaciju.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju