Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reklame za parfeme s potpisom Yvesa Sainta Laurenta su uvijek njegovale pariški šik i glamur kakvim i danas odišu ulice Montmartrea.


Njima su šetale žene ostavljajući za sobom najprepoznatljiviji znak - miris, po istraživanjima najmoćnije ljudsko osjetilo koje vraća u najdublju povijest.

Vezani članci PR Mirisi ljeta i mora: Parfemi koji ostavljaju trag gdje god se pojavite Slika nije dostupna Preminuo Yves Saint Laurent

Nekoć je šarm Pariza na platna najbolje prenosio Henry Toulouse Lautrec, a danas je manekenka Kate Moss 'mademoiselle' koja na televizijskom platnu u reklami za parfem 'Parisienne' vraća sjećanja na vrijeme boema i istinskih zaljubljenika u umjetnost.

Seksipil s ukusom

Vjerojatno najprovokativnija reklama Yvesa Sainta Laurenta upravo je za parfem 'Parisienne' i nema nikakve konkretne veze s Parizom i onime što najromantičniji grad na svijetu predstavlja. Međutim, oku godi Kateino milovanje ružom ili maženje sa svilenim plahtama. Doziranog i ukusnog seksipila ne nedostaje, a Kate je i dalje omiljeno lice dizajnerske tvrtke koja je čak njezinu kokainsku aferu iskoristila u promotivne svrhe i postavila joj lice na reklamu za parfem 'Cocaine'.

>>Amy Winehouse ukrala kokain iz torbice Kate Moss

>>Djevojka sa sela: Kate Moss u toplessu!

U modnom svijetu poznato je kako Chanel ženama daje slobodu, dok im Yves Saint Laurent daje moć. Za tom moći povele su se brojne žene koje će vječno ostati vjerne njegovom umjetničkom potezu i neodoljivoj ljepoti kakva i danas miriše na ulicama Grada svjetlosti.