Sinoć je u Madridu na premijera zadnjeg filma Pedra Almodovara 'Los Abrazos Rotos' oscarovka Penelope Cruz zablistala u punom sjaju i ponovo pokazala da je, osim što je izvrsna glumica, i jedna od daleko najljepših glumica današnjice.


'Ovo je moja osobna deklaracija, moja deklaracija ljubavi za film.', izjavio je španjolski redatelj Pedro Almodovar za svoj zadnji film 'Slomljeni zagrljaji'. Film govori o tragičnoj ljubavnoj priči između glumice, koje je utjelovila Penelope Cruz, i ostarjelog redatelja koji je oslijepio i želi snimiti svoj posljednji film.

Vezani članci Slika nije dostupna Impresivna vizualnost 'Slomljenih zagrljaja' Slika nije dostupna Monica Cruz ne zaostaje seksipilom za sestrom

Suradnja Almodovara i Cruz traje već više od desetljeća, a kao plod izašli su filmovi poput 'Carne trémula', 'Todo sobre mi madre' i 'Volver', za kojeg je Penelope 2006. bila nominirana za Oscara za glavnu žensku ulogu. No ipak je morala pričekati tri godine da bi postala prva španjolska glumica koja je osvojila Oscara, koji joj je dodijeljen prije mjesec dana za 'Vicky Cristina Barcelona' Woodyja Alena.

>> Umjesto suza, Oscar u znaku treme glumica

Penelope je rekla da je uloga u 'Slomljenim zagrljajima' bila izuzetno zahtjevna, ali usprkos tome nije propustila naglasiti da joj je Almodovar najdraži redatelj: 'Lik koji glumim ima karakter koji uopće ne liči mom i bila je to uloga kakvu nikada do sada nisam glumila, no usprkos tome da do kraja života mogu snimati samo s jednim redateljem to bi sigurno bio Almodovar.', zaključila je Penelope i nadodala da će osvojeni Oscar ostati u Španjolskoj te da još uvijek ne zna što će za nju predstavljati ta nagrada.