Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snimka sa seta Chaplinova filma iz 1928. i dalje izaziva nevjerojatno zanimanje svjetske javnosti.


Prvo da razoružamo sve skeptike - potvrđeno je da je snimka iz 1928. godine na kojoj žena razgovara na nešto što nalikuje na mobitel - autentična. To je zasad jedini zaključak o ovoj temi iza kojeg ne stoji upitnik. Sve ostalo je pogodno tlo za raznorazne teorije.

Podsjetimo, filmski producent i obožavatelj Charlieja Chaplina, George Clarke, otkrio je snimku sa seta komičareva filma 'The Circus', na kojoj krupna žena priča na mobitel. Činjenica da je kadar snimljen 1928. godine, uzburkala je duhove diljem svijeta.

Nekoliko dana nakon internetske 'premijere', stižu zaključci pomnih analiza. Više nije sigurno je li misteriozna žena uopće - žena. Kao što se vidi na snimci, osoba ima haljinu i ženski šešir, no prema hodu, licu i ogromnim stopalima, velik dio istraživača tvrdi da je ipak riječ o muškarcu. Naravno, našao se i dovoljan broj onih koji tvrde da nije ni jedno ni drugo, već izvanzemaljac. A to je, mora se priznati, luđe i od prvotne teorije da se radi o vremenskom putniku.

U moru nevjerojatnih objašnjenja, našlo se i jedno 'normalno'. Dakle, moguće da je riječ o tada sofisticiranom uređaju koji su koristile osobe oštećenog sluha. Radi se o skupocjenom proizvodu tvrtke Lutz Ferrando & Co Buenos Aires' (prikazan na slici), koji na jednom kraju ima teleskopski produžetak za uho, a na drugom je otvoren. No, bilo bi logično da se takav uređaj upotrebljava prilikom razgovorne komunikacije, a na snimci je vidljivo da osoba hoda sama i priča u 'nešto'.

>> VIDEO: Žena priča na mobitel na snimci iz 1928.

U svakom slučaju, misterij žene s mobitelom na snimci od prije više od 80 godina još dugo će biti bez pravih odgovora. Osim ako ona osobno ne nazove i objasni nam stvari...

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju