Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Starčević komentira

VIDEO: 'Biljana Plavšić uvijek laže!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakog četvrtka vrijeme je za tjedni rez društvenih događaja koje uvijek zanimljivo i cinično komentira Ivan Starčević.

Bivša predsjednica Republike Srpske i desna ruka Radovana Karadžića, Biljana-kriva-sam-Plavšić, vratila se u postojbinu. Biljana je odradila 2/3 jedanaestogodišnje kazne u švedskom zatvoru i na kraju je puštena zbog dobrog ponašanja. Naizgled bezazlena bakica priznala je da je sudjelovala u progonu bosanskih muslimana i Hrvata u ratu u kojem je 90-ih poginulo sto tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pisat će knjige Plavšić: Ne zanima me politika, dovoljno sam učinila Slika nije dostupna Zbog počinjenih ratnih zločina Sarajevo: B. Plavšić oduzeta akademska prava

Zbog svega toga Plavšićka je patila u najudobnijem švedskom zatvoru smještenom u starom romantičnom dvorcu okruženom šumom i jezerom. Na raspolaganju iza rešetaka imala je solarij, kozmetički salon, teretanu, školu, biblioteku te pazite sad ovo - konje!

Kao da sve to nije bilo dovoljno, Biljana u najnovijim medijskim istupima rekla kako se žrtvovala te priznala krivnju da dobije manju kaznu. Zahvaljujući priznanju tužitelju su odustali od od ostalih sedam točaka optužbe koji su je teretili za ratne zločine. Treba li Plavšićku vratiti na sud i sada je teretiti za krivokletstvo?

Živimo li pod pritiskom nerealnih standarda ljepote?

'Tema je mračna, ona je lagala i prije i sad, no sada to pitanje nema smisla jer Biljana Plavšić uvijek laže. Na sudu je lagala po prijedlogu kako bi dobila manju kaznu, a sada laže da zapravo uopće nije kriva. A i jedna i druga laž su zaštićene; prvu je štitio haški sud u dogovoru s njom, znači da dobije manju kaznu a druga laž je zaštićena samim društvenim poretkom', komentirao je Ivan Starčević.

Je li kazna koju je odslužila bila neadekvatna? Što je sa sistematski silovanim ženama? U priloženom videu pogledajte što na sve to ima reći naš društveni komentator britkog jezika Ivan Starčević.

Druga tema koju Starčević razvaljuje jest činjenica da danas kao glavni zgoditak možete očekivati plastičnu operaciju i nema osobe koja takvu premiju ne bi primila. Živimo li pod pritiskom nerealnih standarda ljepote?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene