Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotine bijesnih djelatnika talijanske filmske industrije ukralo je pažnju Keiri Knightley i Evi Mendes na crvenom tepihu u večeri otvorenja Rimskog filmskog festivala.


Stotine djelatnika talijanske filmske industrije zaposjele su crveni tepih te je od onog što je trebala biti glamurozna večer otvorenja Rimskog filmskog festivala u četvrtak nastao prosvjed, u kojima su nezadovoljni Talijani tražili svoja prava i bolje uvjete za kinematografiju.

Vezani članci Mohammad Mehdi Karami i Seyed Mohammad Hosseini Europska unija zgrožena novim pogubljenjima u Iranu: Objesili su prvaka u karateu i dječjeg trenera Slika nije dostupna Holivudski glamur u Cannesu

Holivudske zvijezde Keira Knightley i Eva Mendes trebale su se pojaviti na crvenom tepihu kako bi otvorile peto izdanje festivala premijerom njihovog najnovijeg filma ‘Last Night’. Umjesto njih, razjareni prosvjednici su nahrupili na crveni tepih i blokirali ulaz u Auditorium Parco della Musica, glavnu dvoranu filmskog festivala negodujući zbog rezanja budžeta u kulturnim fondovima u Italiji.

Marš po crvenom tepihu bio je obogaćen uzvicima slogana, te napisima na transparentima kao što su 'Ne strah već kultura', i ‘Ovo je zadnji film koji ćete gledati', mogle su se čuti izjave da talijanska vlada uništava kinematografiju i kulturu. Među gomilom bila je i glumica Valerija Golino koja je izjavila: ‘Vlada omalovažava našu industriju, što znači kulturu, zabavu, omalovažava ljude koji rade u njoj i to je već dovoljno za protest. Nazivaju nas pogrdnim imenima, i to bi već bio dovoljan razlog za prosvjed, ali nije jedini, srezali su naše fondove za filmsku industriju, ukinuli porezne olakšice, mogućnost kreditiranja koja je bila jedina nada za nezavisne filmove. To je farsa.' Golino, koja je glumila sa Tomom Cruiseom u 'Kišnom čovjeku' i koja se pojavljivala u nebrojenim filmovima holivudske produkcije, poput ‘Hotshots’ i ‘Leaving Las Vegas’, dodala je: 'Naravno da ne želimo puno gnjaviti, ja sam glumica, sutra navečer prikazivat će se i moj film, odjenut ću lijepu haljinu u čast filmske industrije znam da je teško, želimo uzurpirati što je manje moguće vremena, ali i navesti svoje razloge.

Film ‘Last Night’ je bio prikazan bez prestižne premijere, na festivalu koji će trajati do 5. studenog. U filmu o bračnome paru koji se bori protiv iskušenja nevjere, Keira Knightley i Eva Mendes suočavaju se kao dvije suparnice. Knightley je ostavila upečatljiv dojam glumeći Joannu, mladu ženu koja stanuje na Manhattanu, i koja postaje ljubomorna kada upozna novu seksi kolegicu svoga supruga, koju glumi Mendes. Kad on i Mendes odu zajedno na poslovni put, Joanna nalijeće na svog bivšeg francuskog ljubavnika i suočava se s dilemom prevariti supruga ili ne.

>> Filmski festival u Rimu: Sjećanje na Heatha Ledgera

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju