Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trenutku kada započinje treći krug natjecanja koji će otkriti trećeg pobjednika malog finala, prisjećamo se hrabrih očeva koji su obilježili preostala dva kruga.


U nadolazećem superfinalu koje će krajem godine otkriti tko je najbolji tata od svih tata borit će se sigurno Dragutin Sobota i Robert Šteker.

Vezani članci Hurricane I to smo dočekali! Energične djevojke iz Hurricanea odradile su svoj finalni nastup, evo kako je bilo! Slika nije dostupna Zarobljeni među žoharima!

Dragutina i njegovu kćer Barbaru upoznali smo već u prvoj emisiji zabavnog obiteljskog showa. Barbarinoj sreći na kraju prve emisije moglo je nadmašiti samo još veće veselje koje je uslijedilo nakon njihove pobjede u malom finalu. Tatina ljubimica i obiteljska jedinica toliko se uvukla tati pod kožu da on nije imao problema niti u kvizu za koji je potrebno 'samo' odlično poznavanje svoga djeteta. 

Tata Sobota je tako već nakon prve emisije otišao kući bogatiji za 25 000 kuna, a za još 30 000 nakon malog finala.

Ni tata Šteker nema razloga posramiti se pred svojom kćerkom Monikom koja je također plakala od sreće nakon što je upravo njen tata bio najbolji u drugom krugu.

Robert Šteker je građevinski poduzetnik iz Rogoznice, bavi se ronjenjem, motociklizmom, tvrdi da nema strahova, voli visine, dubine i letenje.

Robert je Slavonac koji se zbog posla preselio na more. On je u malom finalu bio malo uvjerljiviji od tate Sobote, igre je završavao uglavnom kao najbolji ili s drugim najboljim rezultatom. Iako je u prvoj emisiji osvojio maksimalnih 25 000 kuna, u malom finalu je krivo odgovorio na dva pitanja i kući otišao s 10 000. Prilično je motiviran i to, kako kaže, zbog kćeri Monike s kojom ne provodi onoliko vremena koliko bi htio, jer puno radi. Ciljaju na pobjedu, jednim dijelom i zbog novog automobila koji treba njegovoj brojnoj obitelji.

Robertov protukandidat, Zagrepčanin Dragutin Sobota po struci je elektroinstalater i jednom je izjavio da bi osvojen novac potrošio na ono što Barbara želi. Da li je tata Sobota ispunio obećanje, možda će iz njega izvući znatiželjni voditelj showa Boris Mirković.

Dragutin u prvoj emisiji čak nije bio favorit, naime imao je najlošiji rezultat u igri snage, pa je morao birati protivnika za poligon. Zadatak na poligonu je bio pripremiti dijete za školu, a u spremanju užine, školske torbe i popravljanja bicikla na kraju je bio bolji i izbjegao 15 kaznenih sekunda u idućem izazovu, gdje je imao drugi najbolji rezultat. U trećoj igri je opet bio najbolji. Prvi je dao tri točna odgovora i osigurao prolaz u sljedeću igru u kojoj mu je pobjedu donijelo brže ispijanje odvratnih tekućina.

U malom finalu se Dragutin bolje iskazao. Iako je u prvoj igri, igri brzine, dijelio prvo mjesto, tata s najlošijim rezultatom ga je odabrao za protivnika na poligonu, pa je ponovno morao dokazati svoju snalažljivost kako bi izbjegao kaznene sekunde. Ovaj put zadatak je bio pripremiti dijete za odlazak na rođendansku zabavu i tu je bio bolji i izbjegao kaznene sekunde koje su tatu s kojim je bio na poligonu koštale ispadanja u sljedećoj igri. 

Kako je sam rekao, malo je vježbao da popravi formu, pa je ovaj put bio najjači tata. Bolji je bio i u pretposljednjoj igri 'Tatomlat', gdje mu je spretnije izbjegavanje velikih čekića donijelo pobjedu i priliku za osvajanje maksimalnih 50 000.

Ipak, pogrešno je odgovorio na dva pitanja i na kraju osvojio 30. 000 kuna.

Oba tima, Štekere i Sobote, i u superfinalu će podržati majke u publici, odnosno supruge hrabrih tata, kao najvatrenije navijačice. Moniku će najvjerojatnije i ovog puta doći bodriti sestre blizanke Stella i Sara. Moglo bi se reći da su očekivanja desetogodišnje Barbare i godinu mlađe Monike već dijelom ispunjena, jer svaki je tata pobijedio već nekoliko natjecatelja. 

No na samom vrhu ima mjesta samo za jednoga od njih. Najveća je nagrada očevima naravno ponos njihovih mališana, ali dodatni motiv svakako im je i automobil koji osvaja najbolji tata.

Tko će se pridružiti tati Soboti i tati Štekeru u finalnom okršaju saznat ćemo 19. prosinca, a tjedan dana kasnije gledatelji imaju priliku upoznati Supertatu, najboljeg tatu u Hrvatskoj.

Večeras gledamo hrabre očeve Adriana Prolea, Dražena Zgrabeca i Romea Zubčića u novom krugu.