Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Savršena formula za 'ubitačan' film je malen budžet i redatelj amater s vrlo čudnovatom vizijom.


Kada se tome dodaju crni humor i jezive pjesme, rezultat je ono što se naziva kultni holivudski promašaj. Pogledajte koji se filmovi, prema napisima američkih medija, smatraju najvećim promašajima filmske industrije.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovo su najveći ZOO vrtovi na svijetu! Slika nije dostupna Postavljajući kanalizaciju našli najveći hram na Baliju

1. Manos: The Hand of Fate
Film je izašao 1966. godine, a režirao ga je Harold P. Warren. Smatra se jednim od najgorih filmova ikada snimljenih u Hollywoodu. Radnja se bazira na obitelji koja planira izlet ai se izgubi. Scene uopće nisu u povezane jedna s drugom , a soundtrack je, blago rečeno, čudan. 

 

2. The Lonely Lady
Film 'The Lonely Lady' režirao je Peter Sasdy. To ostvarenje iz 1993. godine govori o naivnoj školarki koja želi postati scenaristica. Upoznaje vrlo poznatog scenaristu nakon što je osvojila nagradu za tekst i s njim pođe kući. Ubrzo se za njega udaje, i na kraju osvaja prestižnu nagradu.

 

 

3. Mommie Dearest
U filmu u kojem glumi Faye Dunaway riječ je o životu Joan Crawford. Iako je dobro prošao što se zarade tiče, publika ga je mrzila, a kritika ga smatra kolosalnom katastrofom.

 

4. Cool as Ice
Ovaj se mjuzikl pomalo oslanjao na film ‘Rebel Without a Cause’, a u njemu je glumio u svoj svojoj slavi Vanilla Ice. Reper je kroz cijeli film vozio motocikl, a usput je pronašao vremena i za rapanje. Svrha filma je bila da lansira pjevača na vrh, ali, na sreću, podbacio je u startu.

 

5. Boxing Helena
Nick Cavanaugh je kirurg koji kidnapira Helenu, ženu s kojom je opsjednut, nakon što je doživjela nesreću ispred njegove kuće. On amputira obije njene noge, ali se tu ne zaustavlja, već uklanja i njene ruke bez ikakvog razloga. Ipak, publika pri kraju filma shvaća da je sve bio samo san. Film je bio toliko besmislen da je redateljica osvojila nagradu ‘Najgori redatelj’.

 

6. Fatal Deviation
Fatal Deviation je premijerno izašao 1998. godine, ali ga ni jedan kinematograf nije želio kupiti, pa je bio dostupan jedino na videu. Radi se o liku Jimmyju Bennetu koji pokušava pohvatati konce svog života nakon kratkog boravka u popravnom domu.

 

7. Silent Night, Deadly Night Part 2
Silent Night, Deadly Night izašao 1987. Ubojica iz prvog dijela provodi vrijeme u mentalnoj instituciji i svojoj psihijatrici prepričava zgode iz svoga života, a na kraju je ubije.

 

8. Troll 2
U filmu 'Troll 2' riječ je o američkoj obitelji koja ide na odmor u gradić Nilbog, čije ime je naopačke napisana riječ ‘goblin’ što u prijevodu s engleskog znači zloduh. Obitelj ubrzo počinje proganjati vegetarijanski zlodusi koji jedu ljude, ali tek nakon što ih pretvore u lisnate biljke.

 

9. Attack of 50 Foot Woman
Nancy Archer susreće ogromnog vanzemaljca koji je pretvori u diva. Ona odluči iskoristiti svoju veličinu, te krene u potjeru za suprugom koji je vara, kako bi mu se osvetila.

 

10. The Evil Dead
U filmu The Evil Dead grupa studenata odluči kampirati u izoliranoj šumi. Naiđu na videokazetu koja oživi zlog duha. Kada je tek prikazan, film nije dobro prihvaćen, no s godinama je postao omiljen kod onih koji vole vrištati i smijati se istovremeno.


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju