Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Critics Choice nagrade su dodijeljene u petak navečer u Hollywoodu.


Hollywood Palladium dvorana je u petak navečer bila dupkom puna celebrityja A-lige koji su se okupili na ovogodišnjim Critics Choice nagradama, koje su dodjeljivane za najbolja ostvarenja iz svijeta filma 2010. godine.

Nagradama su dominirali filmovi 'The Social Network' redatelja Davida Finchera, koji je osvojio tri nagrade, uključujući i onu za najbolji film, i 'Inception' redatelja Christophera Nolana, koji je osvojio čak šest Critics Choice nagrada, uključujući i onu za najbolji akcioni film.

>> 'Kraljev govor' dobio najviše nominacija za Zlatni globus

>> 'Društvena mreža' među kandidatima za najbolji film godine

Natalie Portman je za svoju ulogu u filmu 'Crni labud' redatelja Darrena Aaronofskyja proglašena najboljom glumicom, dok je Colin Firth za ulogu kralja Edvarda VI u filmu 'The King's Speech' proglašen najboljim glumcem.

Christian Bale i Melissa Leo se proglašeni najboljim sporednim glumcem, odnosno glumicom za uloge u filmu o boksaču Dickyju Wardu u filmu 'The Fighter', dok je Hailee Steinfeld proglašen mladom nadom zbog uloge kauboja u filmu 'True Grit'.

Dobitnike Critics Choice nagrada su svi s nestrpljenjem očekivali, jer su one već godinama okvirna točka i pokazatelj tko bi mogao pokupiti najvažnije nagrade na dodjeli Zlatnih Globusa, koji će biti održani u nedjelju 16. siječnja, te tko bi mogao dobiti najprestižniji filmski zlatni kipić od svih – Oscara.