Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su joj samo 37 godina, doktori su otkrili da glumica Gwyneth Paltrow pati od osteopenije, oboljenja koje prethodi osteoporozi.


Osteoporoza je poremećaj gubitka koštane mase, a tipičan je za žene u postmenopauzi, te može uzrokovati frakture. Do bolesti dolazi kada osteoklasti napadaji i razgrađuju kost, a osteoblasti nisu u mogućnosti potpuno obnoviti kost, kao što je u normalnim okolnostima slučaj. Postoje dva osnovna oblika ove bolesti, od kojih se prvi u pravilu javlja kod žena oko pedesete godine u menopauzi, a drugi osteoporoze, se javlja oko sedamdesete godine kao posljedica slabijeg metabolizma kalcija u starijoj dobi.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Sunčanje na najjačem suncu bez zaštite je preporučljivo' Slika nije dostupna Susjedi protiv Chrisa Martina i Gwyneth Paltrow

A čini se da je glumica Gwyneth Paltrow iznimka koje potvrđuje pravilo, jer je na nedavnim pregledima otkrila da pati od osteopenije, oboljenja koje prethodi osteoporozi, iako joj je tek 37 godina. 'Moji doktori su me testirali da bi utvrdili nivoe vitamina D u organizmu, te se ispostavilo da su među najnižima koje su vidjeli u životu (to nije baš dobro)', napisala je Gwyneth na internetskoj stranici Goop.

>> Susjedi protiv Chrisa Martina i Gwyneth Paltrow

>> Gwyneth Paltrow poučava o ljubavi

Kao rezultat svega, dobitnica Oscara za najbolju žensku ulogu u filmu 'Zaljubljeni Shakespeare' se trenutačno nalazi na intenzivnoj kuri vitamina D, a doktori su joj rekli da bi trebala 'malo više boraviti na suncu'. Iako Gwyneth oduvijek vodi vrlo zdrav život, neki stručnjaci su istaknuli da su za glumičino trenutačno zdrastveno stanje možda baš odgovorne brojne dijete koje je držala da bi bila fit.

Gwyneth Paltrow živi u sjevernom Londonu sa mužem-rock zvijezdom Chrisom Martinom i njihovo dvoje djece, 6-godišnjom kćerkicom Apple i 4-godišnjim sinom Mosesom.