Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada je George Lucas vidio mega uspjeh filmova ‘Avatar’ i ‘Alisa u zemlji čudesa’ prikazanih u 3D formatu, zaključio je da je vrijeme za povratak Obija-Wan Kenobija.


'Ratovi zvijezda I: Fantomska prijetnja' (premijerno prikazana 1999. godine) vratit će se u kina u 3D izdanju u 2012. godini, a slijedit će ga stereoskopske snimke i ostalih znanstveno-fantastičnih filmova iz serijala američkog redatelja, producenta i scenarista Georgea Lucasa, koji su prije mnogo godina snimljeni na temu dalekih galaksija. Izdat će ih 20th Century Fox.

Vezani članci Slika nije dostupna Clooneyjev efekt: Reality zvijezda otkrila njegove ljubavničke sposobnosti Slika nije dostupna 'Ratovi zvijezda' slave 30 godina

Lucas je već mnogo puta do sada u javnosti istaknuo da ga je tehnološka izvedba 'Avatara', kojeg je režirao James Cameron, uvjerila da razmotri opciju da i vlastite filmove prebaci u 3D format. Svojedobno je za Access Hollywood izjavio: 'Nisam baš ljubitelj trodimenzionalnosti, ali taj film definitivno popravlja moje mišljenje o 3-D-u, proveli smo godine, i godine, i godine u razmatranju kako da 'Ratove zvijezda' prenesemo upravo u taj format, no nije postojala tehnologija. Borili smo se s time, ali mislim da će ovo biti zamah da to napokon i ostvarimo.'

>> Dok čekamo 'The Old Republic': 30 godina Star Warsa

>> George Lucas protiv 'Jedi vitezova'

John Knoll, supervizor vizualnih efekata zadužen za konverziju je izjavio: 'Za najbolje rezultate kod stereo konverzije važno je uzeti vremena i to učiniti kako treba. Potrebno je kritičko i umjetničko oko koje je usredotočeno na detalje da bi proces bio uspješan. To nije nešto s čime se možete žuriti ukoliko očekujete dobre rezultate. Za 'Ratove zvijezda' ćemo si uzeti vremena, i primijeniti sve što znamo, podjednako estetski i tehnički, kako bismo gledateljima dali fantastično novo iskustvo', prenosi L.A. Times.