8. Queer Zagreb nudi pregršt događaja svrstanih u tri cjeline; kazališna, filmska i klupska.


Predstavom/koncertom 'Into The Dark Unknown: The Hope Chest' videoumjetnika, performera i pjevača Holcombea Wallera kojeg je pratio bend The Healers, u ZKM-u je otvoren 8. Queer Zagreb festival čime hrvatska metropola od 4. do 14. svibnja postaje dio svjetske scene kojom ove godine defilira 40 svjetskih umjetnika iz šest zemalja.

Vezani članci Slika nije dostupna Iggy otkazao koncert u Sarajevu zbog nemira Queer Festu Slika nije dostupna VIDEO: Zbog nasilja otkazan Queer festival u BiH

Organizatori su posebno ponosni na blok kazalištaraca iz Amerike koji se u svojim predstavama bave suvremenim američkim iskustvima nedavnih ratova, vjerskim polarizacijama i velikom ekološkom krizom.

Queer u zanimljive tri cjeline

Program zagrebačkog Queera koncipiran je u tri cjeline; kazališna, filmska i klupska, u okviru koje će se nuditi i zanimljivi noćni program. Svi događaji održavat će se u ZKM-u, Histrionskom domu, Zagrebačkom plesnom centru, Jedinstvu te kinima Mosor i Europa.

Iz Amerike predstavljaju se Jeremy Wade, Keith Hennessy i kolektiv La Pocha Nostra, te umjetnici iz Francuske, Slovenije i Njemačke. Od filmova publika će moći uživati u dugometražnim i kratkometražnim filmovima te onima predstavljenima na brazilskom i berlinskom filmskom festivalu.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju