Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi unutar franšize

Odvjetnici stopirali produkciju animiranog 'Terminatora 3000'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog loše zarade je pitanje kad će se pojaviti novi film o 'Terminatoru' u bilo kojem obliku.

Situacija oko novog nastavka 'Terminatora', ali i animiranog 'Terminatora' počela se opasno zakuhavati, a glavnu riječ u igri već su preuzeli odvjetnici. Zbog boljeg uvida u stvari treba se podsjetiti događaja koji su doveli do trenutnih problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasni plan NAGAĐANJA NE PRESTAJU Što se zapravo događalo u Hannoveru i zašto je otkazana utakmica? Slika nije dostupna Napad planirala grupa 'Sjeveroafrikanci' OTKAZANA UTAKMICA Cure detalji drame u Hannoveru

Pacificor LLC, trenutni vlasnik prava ‘Terminator’ franšize, otkupio je prava u veljači za 29,5 milijuna dolara, nakon što je prijašnji vlasnik, kompanija Halcyon bankrotirala. Paket prava uključuje prava na sve buduće filmove, TV serije, DVD-e i prateći sadržaj poput majica, suvernira itd. Što nije loš poslovni potez obzirom da je franšiza do sada zaradila 1,4 milijardi dolara diljem svijeta.

>> VIDEO: Kultni trenuci suradnje Cameron – Schwarzenegger

>> VIDEO: Terminator 2 – hip hop verzija

No posljednji film ‘Terminator Salvation’ s Christianom Baleom i Samom Worthtingtonom u glavnoj ulozi zaradio je u SAD-u 125 milijuna dolara, a koštao je 200 milijuna. No nije propao jer je svjetska distribucija pomogla da u konačnici iznos zarade bude 246 milijuna dolara, no i to je bilo daleko od planirane zarade. Treba još uzeti u obzir da se ni kritici ni publici ‘Terminator Salvation’ nije previše svidio i problemi oko snimanja novog nastavka su se brzo ukazali na horizontu, a treba se prisjetiti da je ‘Terminator Savlation’ bio najavljivan kao prvi film nove ‘Terminator trilogije’. Obzirom na loš start, ne treba biti pretjerano vidovit da bi se predvidjelo da bi u ovim uvjetima drugi nastavak 'terminator Salavtiona' bio potpuni debakl.

No prije nekoliko dana je najavljeno je snimanje filma ‘Terminator 3000’ koji će početi u siječnju 2011. godine i da je na razvoju programa angažiran Hannover House, segment grupacija Target Development Inc. i Red Bear Entertainment. Kompanije su obećale 3D dugometražni film temeljen na likovima iz prvog filma ‘Terminator’ iz 1984. godine s predviđenim budžetom od 70 milijuna dolara.

70 milijuna dolara je puno manje od 200 milijuna koliko je koštao ‘Terminator Salvation’, što je odmah izazvalo sumnju. No o čemu je zapravo riječ objašnjava neočekivani dio vijesti o snimanju filma o Terminatorima, a to je plan da ‘Terminator 3000’ bude animirani film.

Zatim je procurio podatak kako će nasilje u animiranom nastavku biti minimalizirano kako bi film dobio PG 13 programsku oznaku, odnosno da je dozvoljeno i trinaestogodišnjacima da ga pogledaju u kinu kako bi se postignula mogućnost veće zarade.

No nakon objave vijesti o animiranom ‘Terminatoru 3000’ prije pet dana dogodio se preokret u situaciji. Novi vlasnik prava, odnosno Pacificor, angažirao je odvjetnike koji su od Hannover House, Target Development Inc. i Red Bear Entertainmenta tražili hitnu obustavu produkcije animiranog ‘Terminatora 3000’, jer pored toga što su se pozvali na to da su ekskluzivni vlasnici prava, a time i donošenja odluka, ne žele da se radi film o’ Terminatorima’ koji će biti temeljen na priči iz prve originalnog filma.

Eric Parkinson, vodeći čovjek Hannover Housea, oko kojeg se sve zakuhalo, pak ima svoju verziju istine o pravima franšize. Parkinson je svojevremeno vodio home video grupaciju Hemdalea (produkcijske kuće originalnog filma ‘Terminator’).

‘Prava za animirani film bila su izuzeta kad je Hemdale prodao ‘Terminatora’ kompaniji Carolco. Kad sam ja napustio Hemdale, prava za animirani film sam ugovorno dobio. To imam napismeno, jer bi bilo isuviše opasno da pokrećem tako nešto da nemam urednu papirologiju’, izjavio je Eric Parkinson za portal Deadline.com.

No obzirom da Pacificor LLC posjeduje prava intelektualnog vlasništa, potrebna je dozvola te kompanije za upuštanje u projekt. Pojednostavljeno kazano: Pacificor ne može samostalno odlučiti i napraviti animirani film ‘Terminator’ franšize bez dopuštenja Erica Parkinsa iz Hannover Housea koji posjeduje prava za animirani film, dok Eric pak ne može sam odlučivati jer Pacificor posjeduje prava na intelektualno vlasništvo.

Parkinson pak kaže da računica postoji i da animirani film može kao svježa ideja dobro zaraditi, te je dogovorio sastanak s ljudima iz Pacificora i izrazio nadu da na upravljačkim mjestima su  ljudi zdrave pameti i želje za zaradom, ali je napomenuo da osjeća bojazan da je stopiranje njegovog projekta dio veće igre u koju nije upućen i u koju vjerojatno nije dobrodošao.

U svakom slučaju, odvjetnici su ti koji će dati zeleno svjetlo za animiranog ’Terminatora 3000’. A sada, čini se ništa od toga.

Možda se čeka da Arnieju iduće godine iscuri mandat guvernera Kalifornije i da ga se još jednom oživi kao terminatora i kako je to jedina nada za nastavak započete filmske trilogije. Ubrzo će se saznati je li animirani 'Terminator 3000' nešto što bi tome moglo ići u prilog, ili na štetu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene