Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fani Stipković je tijekom intervjua uočila brojne negativne tragove koji su ostali na djevojci.


'Intervju s Natashom Kampusch mi je bio najteži koji sam ikad napravila, ruke su mi se tresle za vrijeme razgovora', prve su riječi novinarke Red Carpeta, Fani Stipković , koja je za Dnevnik.hr otkrila pojedinosti susreta s mladom djevojkom oko koje se i danas diže medijska prašina.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko je sve uspio 'preživjeti' intervju s Fani... Slika nije dostupna Amra Silajdžić: 'U L.A.-u nema iskrenih odnosa i čistih emocija'

Nataschu Kampusch je tužna životna priča dovela na sve naslovnice i nema medija koje je njeno iskustvo zaobišlo, ipak čini se da je dosta negativnih tragova na djevojci ostalo baš i zbog medijskog tretmana kojemu je bila podvrgnuta: 'Na njoj se vidi da je smeta medijska eksponiranost i da ne želi biti poznata javnosti, no to je nešto što ne može izbjeći. Bilo mi je zaista jako teško postavljati neka pitanja za koja vidim da su joj neugodna i da bi ih najradije preskočila, a opet je koliko-toliko mirno odgovarala na sva', otkrila je Fani te napomenula kako iza Natasche stoji cijeli tim psihoterapeuta koji obavezno pred svaki intervju provjeravaju njenu psihičku spremnost.

Ipak, strah od nekih nepredviđenih reakcija svakako je prisutan, a po riječima Fani, itekako opravdan: 'U toj osobi sam za vrijeme razgovora primijetila barem četiri različita lica. Ona utjelovljuje istovremeno i preplašenu djevojčicu i zrelu osobu, i nježnu i odrješitu', rekla je novinarka te na taj način približila opću spoznaju kako se posljedice jedne takve traume uistinu manifestiraju na mnoge načine.

No, tužna priča Natasche Kampusch nastavila se na neki način i nakon zatočeništva, obzirom da je i danas često stigmatizirana od okoline i teško pronalazi svoje mjesto u društvenoj zajednici: 'Ona je imala potpuno drugačiju sliku o svijetu koji je čeka van zatočeništva', navela je Fani te otkrila kako je dodir s tim svijetom kojeg je priželjkivala proizvelo dosta negativnih emocija kao što su razočaranje i istovremeno strah: 'Sigurno su mediji dali svoj danak takvim rezultatima', kaže novinarka Red Carpeta.

No, Natascha je cijelo svoje iskustvo i pretočila u knjigu koja danas zasigurno predstavlja jedno od najpotresenijih svjedočanstava, a na pitanje o motivima objave takvog sadržaja koje bi mnogi htjeli zakopati u neku prošlost i ne oživljavati ga slovom na papiru, Fani je dala svoje mišljenje: 'Njena budućnost je jako neizvjesna jer je ipak riječ o osobi koja je zbog teških životnih okolnosti propustila školovanje i nema materijalni oslonac. Sigurno je da je knjigom htjela postići neki viši cilj i pomoći svojim svjedočanstvom kome može, no vjerujem da je motiv ležao i u financijskom pokriću jer izbora nema'.

Inače, novinarka Red Carpeta je rekla kako se za intervju dobro pripremila, no ona psihička priprema je ipak iziskivala puno više energije: 'Baš sam se trudila osjetiti njenu priču što više, tako da smo razvile dobru energiju u razgovoru i dosta se otvorila što nije čest slučaj. No, bila sam prepuna informacija koje su poprilično šokantne. Najviše me iznenadilo što joj je i sadašnji život toliko pun tuge i vidi se da je preplašena. Jako tužna priča. Moram priznati da mi je nakon tog intervjua trebalo tri do četiri dana da se i sama psihički oporavim od njega', priznala je novinarka.

>> Fani Stipković ekskluzivno s Nataschom Kampusch

Intervju s Nataschom Kampusch možete pogledati u ovotjednom izdanju Red Carpeta, koje će se prikazati u nedjelju, 9. siječnja s početkom u 22.30.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju