Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bez obzira što ovaj grad neće vidjeti snijega ni hladnoću, u vrijeme blagdana, Los Angeles vrvi od dobrotvornih evenata. Ja sam prisustvovala jednom koji se bori za ljudska prava. Ne zato što smatram da je to nešto što treba podržati, već zato što je jedan od gostiju bio Earvin 'Magic' Johnson.


Legendarni košarkaš LA Lakersa na tom je eventu bio je jedan od glavnih sugovornika. Kolege novinari usporedili su ga sa predjednikom Obamom, napominjući mi kako im je žao što se Magic nije kandidirao za predjsednika. I stvarno, čim sam ga ugledala, što nije bilo teško, visinom je odskakao od svih uzvanika, znala sam da je riječ o velikom čovjeku.

Vezani članci Slika nije dostupna Mate Janković demantirao vezu s Ivanom Nanut Slika nije dostupna Počeo Red Carpetov lov na zvijezde Sundancea

Moje prvo pitanje bilo je vezano uz, naravno, hrvatsku košarku. 'Smatram da je Dražen Petrović jedan od najvećih igrača svih vremena. Jako me žalosti činjenica da je njegova karijera prekinuta na tako tragičan način. Uvjeren sam da mu je život dozvolio da živi još par godina da bi zajesnio većinu NBA zvijezda današnjice', izjavio je Magic kojem je bilo nevjerojatno drago što može govoriti na tu temu.

Johnson i dan danas opravdava status košarkaške legende što dokazuje svojim ponašanjem na crvenom tepihu. Magic je ustinu magičan. Nevjerojatno je koliko jedna osoba može zračiti tolikom srećom i zadovoljstvom znajući da se u sebi nosi bolest za koju dan danas nema lijeka. Naime, Johnson je 1991. godine objavio da je zaražen virusom HIV-a. Još je neko vrijeme igrao u LA Lakerisma, a onda je otišao u mirovinu.

Tu nije stao. Zarađene novce investirao je u kina, produkcijske kuće, flimske studije i tko zna još što sve ne. 'Ja sam sretan čovjek. Svaki dan zahvaljujem Bogu na mojoj obitelji i divnim ljudima s kojima sam svakodnevno okružen', ushićeno kaže Magic s osmjehom od uha do uha. Earvin smtra da danas većina košarkaša igra samo zbog novca a ne zbog ljubavi prema tom sportu. A na kraju razgovora čestitao je Božić i Novu godinu svim gradanima Hrvatske.

Svatko tko je bio u kontaktu s Johnsonom može reći samo jedno: najmanje magično u vezi njega je njegovo košarsko umijeće. To je uistinu osoba koja zrači nevjerojatnom snagom i ljubavi prema životu te je primjer svima nama kako nikad ne smijemo kloniti duhom.