Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Chelsea se udaje večeras, a među 400 uzvanika neće biti aktualni američki predsjednik.


Večeras se udaje Chelsea Clinton, kći bivšeg predsjednika SAD-a Billa, a pozivnica za vjenačanje nije stigla na adresu aktulanom američkom predsjedniku Baracku Obami, što ga je toliko uvrijedilo da je je javno priznao kako se njegovo ime nije našlo na popisu uzvanika. No, na popisu su zato Barbra Streisand, Oprah Winfrey, Steven Spielberg i mnogi drugi.

Vezani članci Slika nije dostupna Ponudio 40 koza i 20 krava za 'ruku' Chelsea Clinton Slika nije dostupna Demokrati i službeno nominirali Baracka Obamu za predsjednika SAD

Chelsea se udaje za Marca Mezvinskog, dvije godine starijeg bankara čiji su roditelji bivši političari iz redova Demokratske stranke, na privatnom imanju u Rhinebecku, selu 150 kilometara sjeverno od New Yorka. Mada je poznato kako će se vjenačanje održati večeras, o 'svadbi tisućljeća', kako je nazivaju mediji, u javnost procurilo vrlo malo informacija. Posljednje vjenčanje o kojem se toliko brujalo dogodilo se prije 14 godina, kada se udavala kći Johna F. Kennedyja mlađeg i Carolyn Bissette.

Vjenačnica Oscara de la Rente ili Vere Wang

Tako će, navodno, na Chelseainoj svadbi biti prisutno 400 uzvanika, a sve zajedno će koštati između tri i pet milijuna dolara, što će se na kraju proslaviti vatrometom. Ceremonija vjenčanja održat će se u umjetničkom paviljonu na imanju Astor Courtsu u Rhinebecku. Stoljeće stari umjetnički paviljon, površine 1200 metara četvornih, dizajniran je po uzoru na Grand Trianon u Versaillesu. Svadbena torta bit će veganska, bez glutena, a dio hrane osigurava Laura Pensiero, jedna od omiljenih kuhara Oprah Winfrey. Mediji su prenijeli i očekivanje da će bivši predsjednik Bill Clinton svirati na saksofonu. Nagađa se da bi Chelsea mogla nositi vjenčanicu Oscara de la Rente ili Vere Wang, u čijem je butiku viđena u utorak. Izviješteno je i da će Chelsea nositi nakit vrijedan 250 tisuća dolara.

>>Vjenčanje Chelsea Clinton: Lokacija tajna, trošak sulud

A da se radi o 'bitnoj' osobi, dokazuje osiguranje američke tajne službe koja će nadzirati područje u radijusu nekoliko kilometara u kojem se odvija ceremonija, dok je savezna uprava za letenje proglasila zonu zabrane letenja iznad područja na kojem će se odvijati vjenčanje.

Chelsea i Marc upoznali su se u Hilton Headu, u Južnoj Karolini, dok su bili tinejdžeri, a potom su zajedno studirali na Stanfordu. U vezi su od 2005. godine. Bivši američki predsjednik Clinton u petak je prošetao ulicama Rhinebecka, praćen stotinama građana i brojnim kamerama i fotoreporterima. Rukujući se i odgovarajući na pitanja, rekao je sve najbolje o zetu. 'Jako mi se sviđa. Stvarno. Cijenim ga. Hillary misli isto. Mislimo da je sjajan', rekao je Clinton. Marc Mezvinsky, koji je iz židovske obitelji, radi u jednom 'hedge' fondu na Wall Streetu i ima godišnju plaću od četiri milijuna dolara, izvijestio je CBS.

Zabranjeni mobiteli i kamere, sve osigurava tajna služba

Stotinjak najbližih prijatelja obitelji Clinton okupilo se u petak navečer u Rhinebecku na koktel zabavi u hotelu Beekman Arms i na probi svadbene večere. Zbog strogih mjera koje prate događaj, gostima je na probi večere i na vjenčanju zabranjeno nositi mobitele ili kamere. Gradonačelnik Rhinebecka izjavio je da je vjenčanje potaklo veliki interes za njegov gradić, pa je zatrpan zahtjevima za intervjue i TV snimanja. Vjenčanje kćeri bivšeg predsjednika i državne tajnice Hillary Clinton od početka prati stroga diskrecija, od poziva gostima prije četiri mjeseca bez naznake o mjestu održavanja događaja, do tajnog rezerviranja hotela i klauzula o diskreciji s angažiranim trgovinama.