Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog objavljenih neistinitih informacija vezanih u par, News of the World će morati platiti odštetu.


Brad Pitt i Angelina Jolie u siječnju ove godine tužili su upravu najčitanijeg britanskog tjednika News of the World, jer su u siječnju ove godine objavili neistinu da se rastaju i dogovaraju oko skrbništva nad djecom i imovinom.

Vezani članci Slika nije dostupna Volkswagen Passat proglašen Europskim automobilom godine Slika nije dostupna Objavljena imena finalista nagrade Europski automobil godine 2015.

Ovi su ih odlučili tužiti, a londonski Vrhovni sud je nekoliko mjeseci kasnije presudio u njihovu korist. Brad i Angie tijekom presude nisu bili prisutni na sudu, a kao obrazloženje njihov glasnogovornik je rekao da su 'zauzeti poslovnim obavezama'. Nadodao je i da su na sudu iz izdavačke agencije News Group Newspapers, vlasnika Ruperta Murdocha, potvrdili da se radilo o lažima koje su tada objavili.

>>Angelina pronašla novu strast - ruski jezik

Zbog povrede privatnosti i iznošenja neistinitih informacija naslovljenih u članku s 'Pitt na sve strane', Brangelina je dobila tužbu za koju će dobiti ispriku i određenu novčanu naknadu. Naime, u članku news of the Worlda je stajalo kako su Brad i Angelina posjetili odvjetnika u prosincu 2009. godine i zbog svađe potpisali ugovor o podjeli imovine i skrbništvu nad djecom.

Javna isprika u novinama i novčana nagrada zbog povrede privatnosti

Međutim, tada su se javili iz odvjetničkog ureda Schillings Lawyers i rekli da nikada nisu ni upoznali Brada i Angelinu, a kamoli kumovali nekakvom ugovoru. Kao odvjetnik koji je vodio pravni proces navelo se ime Sorrella Tropea, koji je izjavio sljedeće: 'Nikad ih nisam upoznao... vaše klijente ili bio u ikakvoj poveznici s njima'.

Danas ujutro je presuđeno da će najprodavaniji britanski nedjeljnik News of the World objaviti javnu ispriku povrijeđenim holivudskim zvijezdama. Također, Bradu i Angelini će ispatiti novčanu naknadu za počinjenu štetu i povredu privatnosti, koju će Brangelina donirati svojoj humanitarnoj udruzi Jolie-Pitt Foundation. Uprava NOW-a je potvrdila da je dogovor između dvije stranke postignut, ali da daljnje akcije više nemaju namjeru komentirati.