Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jesenski trend zvijezda humanitaraca se nastavlja. Nakon Orlanda Blooma, Brada Pitta u akciju se bacila i Mia Farrow. Glumica je kao Unicefova ambasadorica dobre volje posjetila najveći palestinski grad - Gazu.


Već devet godina Mia Farrow veliki dio svog vremena posvećuje radu kao unicefova ambasadorica dobre volje. 64-godišnja glumica u svojoj je misiji išla do te mjere da je čak jedno vrijeme štrajkala glađu kako bi upozorila na probleme u zemljama trećeg svijeta. Jučer je posjetila Gazu.

'Djeca u Gazi su glavni razlog zbog kojeg sam došla, iako su patnje kroz koje ovi ljudi prolaze također velika briga svih nas. Ali kada su u pitanju djeca, nijedno dijete ne bi smjelo proživljavati ono što ova djeca prolaze. Očito je da ih je još uvijek mnogo traumatizirano. Jedna mi je učiteljica rekla da svaki put kad čuju jaku buku gledaju u nebo, vrište i plaču' izjavila je Mia Farrow glumica i ambasadorica UNICEF-a. 

Vezani članci Vanna, Mia Dimšić, Damir Kedžo i Ivan Dečak Zašto su se našli Vanna, Mia Dimšić, Kedžo i Ivan Dečak? Slika nije dostupna Mia Farrow nudi svoju slobodu za pobunjeničkog vođu u Darfuru

Mia je u Gazu došla u pratnji egipatskog glumca Mahmouda Kabila također unicefovog ambasadora. Poznata muza Alfreda Hitchcocka i Woddyja Allena osim svojim ugledom nastojala je pomoći sirotoj djeci posvajajući ih. Ukupan broj njezine biološke i posvojene djece stao je na broju 15. Njezinim su stopama krenule i mnoge druge proslavljene glumice poput Angeline Jolie i Sharon Stone.