Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marko Budija, trener D'N'F-a

'Naši plesači ne smiju opasne vratolomije izvoditi na ulici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina D'N'F, pod okriljem Unit X-a, sigurno je otplesala u slijedeći krug Supertalenta.

Sjećate se skupine Unit X od prošlogodišnjeg Supertalenta? Ukoliko ste pomislili da ih na televiziji više nećete vidjeti u našem showu, varate se jer su izvukli svoj novi i veliki adut i kroz senzacionalan nastup mlade skupine D'N'F pokazali da ples ne bira godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Romano Dautanac u Supertalentu: Nastup posvećujem kumicama s placa i izvući će ljude iz recesije Slika nije dostupna U splitskom škveru Supertalentaši UnitX snimili prvi spot

Pred žiri su stala djeca od 10 do 15 godina, a u očekivanju da će nas počastiti laganim ritmovima, na sceni su bili pravi vladari koji su pružili jednaku energiju, atrakciju i ritmiku kao da su već dugi niz godina plesni veterani uhodani u profesionalnom plesnom angažmanu. Osim ovacija u publici, mali plesači su dobili pohvale za nastup i od obitelji, prijatelja i plesnih kolega, ali dobiti tolike pohvale od strogog žirija zasigurno je više bila nada nego očekivanje.

Očarani njihovom dječjom simpatičnošću s jedne i snažne zrele energije koju su prenijeli s pozornice na publiku s druge strane, kontaktirali smo jednog od njihovih trenera, Marka Budiju. Marko je poznat još od prošle godine kao član plesne skupine Unit X koju pamtimo po njihovim kreativnim koreografijama i izvrsnim plesačima, tako da je sigurno da pomladak ima od koga i učiti. 'Mi treneri smo prezadovoljni njihovim nastupom, nisu imali nijednu grešku, ma odlični su bili', otkrio je Marko koji je radio na koreografiji zajedno sa trenericom i kolegicom Katarinom Boticom.

Ove godine cilj im nije samo promovirati ples i njihovo djelovanje, već pokazati da ono može biti i jako zanimljiva aktivnost koja će animirati mlađe naraštaje i biti potpora zabavnom i zdravom odrastanju: 'Idemo iz kruga u krug pa kako bude. Nadamo se prolasku, ali cilj nam je puno dublji od pobjede', navodi Marko. Tako im je u planu puno velikih projekata, od plesno-glazbene produkcije i plesnih predstava do raznih angažmana u inozemstvu. Ukoliko vam to djeluje preambiciozno, onda se mora reći da takva ambicija ima veliko pokriće jer iza njih stoji i dosta nagrada koje skupljaju po raznim plesnim natjecanjima: 'Sa skupinom D'N'F svake se godine nađemo na jednom od prva tri mjesta u kategorijama break dancea i hip hopa', pohvalio je svoj pomladak Marko.

Tim koji je izišao pred žiri Supertalenta profiltriran je najboljim plesačima i onima koji su iznimno talentirani, a povjerenje su svakako opravdali kroz nastup. No, nismo mogli ne zapitati se koliko su opasne vratolomije koje su nam pokazali u svojoj plesnoj točki: 'Oni samo trebaju slušati. Uz stručno vodstvo ništa nije toliko opasno, ali i naš autoritet ima veliki utjecaj. Naučili smo ih da to ne pokušavaju izvoditi na ulici ili bilo gdje drugo osim u našim plesnim prostorima', kaže Marko uz napomenu da im jednako usađuju i važnost školovanja, pa im često znaju naglasiti da prvo ide škola, a zatim ples: 'Zasada sve funkcionira po tom pitanju', sretno kaže trener.

<a href="http://supertalent.novatv.hr/" target="_blank"><img src="http://image.dnevnik.hr/media/images/original/Oct2009/60263690.jpg"/></a> >> 'Između mene i pjesme mora biti kemije!'

Zanimalo nas je koliko je zapravo Supertalent pomogao Unit X skupini prošle godine u ostvarenju njihovih ciljeva i dobili odgovor iz prve ruke: 'Mnogo, ali zaista mnogo! Puno ljudi zna sada za nas, imamo puno više angažmana i naše djelovanje već je na jednoj većoj razini', rekao je zadovoljan Marko.

Inače, trenutno već rade na sljedećoj koreografiji sa D'N'F-om i pripremaju se za nastup, no Marko je jako tajnovit po tom pitanju i nije nam htio otkriti nijedan detalj nastupa. Ako je suditi po Unit X skupini od prošle godine, svašta ćemo mi još vidjeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene