Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Modni stilist Marko Grubnić na udaru je Prijatelja životinja. S razlogom, jer je njegov ormar prepun oderanih životinja.


Prijatelji životinja sastavili su listu najokrutnije odjevenih hrvatskih celebrityja koji svojim odijevanjem pokazuju ekološku neosvještenost i nedostatak suosjećanja prema lisicama, zečevima, nerčevima, činčilama, psima, mačkama i ostalim životinjama uzgojenima, ulovljenima, brutalno zlostavljanima i ubijenima zbog mode i glamura.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog prava životinja umotali se u crne vreće Slika nije dostupna 'Cure ovdje ne valjaju, ja sam tu da im dignem prosjek'

Na prvom mjestu liste najokrutnije odjevenih našao se Marko Grubnić alias Modni mačak. Modni, ili bolje rečeno Okrutni mačak, koristi svaku prigodu da promovira životinjsko krzno, istodobno ističući tobožnju 'ljubav' prema životinjama. Okrutnog mačka u nošenju oderanih životinja u stopu slijede Vlatka Pokos Mia Begović i njezina kći u modnim krugovima poznata po ekstremnom neukusu, stoga joj je bolje da odbaci krzno jer joj, očigledno ne pomaže u borbi za modnu prevlast na estradi.

Lista najokrutnije odjevenih hrvatskih celebrityja

1. Marko Grubnić
2. Vlatka Pokos
3. Mia Begović
4. Maja Lena Lopatny
5. Sandra Bagarić
6. Martina Tomčić
7. Alka Vuica
8. Jelena Perčin Babić
9. Iva Balaban
10. Dijana Čuljak-Šelebaj

Osjećate li se inteligentno kada nosite krzno?

Nadamo se da ste pogledali priloženi video. Ukoliko jeste, sigurno će vas potaknuti da odbacite nečiju kožu sa svoje i otvorite srce divnim bićima koja od vas ne traže ništa, možda tek pokoju pohvalu i tapšanje. Danas je život, naš život, samo karika u lancu nevjerojatnih živih bića koja su preživjela na Zemlji oko četiri milijuna godina.

Dičimo se inteligencijom nad ostalim bićima, a spremni smo ubiti radi šminke. Jedan od mobiliziranih koji su na to itekako spremni je Marko Grubnić, simpatični stilist kojeg voli većina naših estradnjaka. U nastavku je njegov službeni odgovor na pismo Prijatelja životinja.

Poštovani,

kako živimo u društvu koje poštuje pravo na svaku različitost sukladno tome je i moje pravo da nosim krzna kao i pravo onih koji to ne žele, što ja osobno uvažavam za razliku od drugih. Udruga za zaštitu životinja koja sastavlja tzv. "crne liste" nas "ozloglašenih" nositelja životinjskog krzna po meni bi bila vjerodostojna samo ukoliko bi njihova djela govorila više od riječi, a to znači da prestanu konzumirati životinje po pitanju hrane, nošenja kožne odjeće, obuće i svega ostalog što dobivamo od životinja ili općenito svega što koristimo iz prirode. Važnije od toga je činjenica da su se u zadnjih par mjeseci dogodile strašne katastrofe poput Haitia, Chilea, Turske..u njima su život izgubile stotine tisuća ljudi i zato je besmisleno sastavljati ovakve liste i baviti se njima. Osobno smatram da je pametnije da se kao društvo u cjelini posvetimo humanitarnom radu i brizi za drugog čovjeka..nije li krajnje vrijeme?

S poštovanjem,

Marko Grubnić

Luka Oman, glavni i odgovorni u udruzi Prijatelja životinja naglasio je kako niti jedan član udruge ne konzumira meso za jelo, ne nosi kožnu odjeću niti obuću.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju