Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Show je neslužbeno nazvan ‘Kao Handel, samo smješnije'. Ono što se dogodilo samo jednu večer krenulo je u ‘invaziju’ na kino dvorane diljem Velike Britanije i Irske.


Posljednja kreacija Monty Pythononovaca dokazuje genijalnost ove družine 40 godina nakon njezinog osnivanja. ‘Not the Messiah (He's a Very Naughty Boy)’, parodija je na Handelov oratorij ‘Messiah’. 90-minutni show napisao je Pithonovac Eric Idle i kompozitor John Du Prez, dio kreatora multi nagrađivanog mjuzikla ‘Spamalot’.

Vezani članci Slika nije dostupna Putopis Michaela Palina iz Hrvatske najgledanija emisija u Britaniji Slika nije dostupna Michael Palin za BBC napravio novu seriju o istočnoj Europi

Temeljen na filmu ‘Brianov život’, ‘Not the Messiah (He's a Very Naughty Boy)’ prvi put je izveden u londonskom Royal Albert Hallu u listopadu 2009. godine kako bi se proslavila četrdeseta obljetnica letećeg cirkusa Montyja Pythona, a sada ga obožavatelji na britanskom i irskom otoku mogu pogledati na kino platnima.

>> VIDEO: Monty Pythonovci ponovno na okupu!

Idleu su se u showu pridružile njegove kolege iz ‘Cirkusa’ Michael Palin, Terry Jones i Terry Gilliam.

‘To je istovremeno kao opera bez scenskog nastupa i drama osobe koja je u mojim godinama, kada je cijeli tekst ispred mene kako ne bi ostao bez inspiracije, što je vrlo važno. To je uistinu jednostavan način za postaviti operu’, izjavio je Eric Idle.

Du Prez dirigira simfonijom BBC-a I velikim zborom. Ideja je nastala u trenutku kad je Idle htio napraviti nešto posebno za 40-godišnju proslavu duha Monthyja Pythona. Priča pripovijeda život Briana koji je živio u Judeji prije 2000 godina i koji je slučajno postao mesija za što je osuđen na smrt.