Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da je komisija na Akademiji dobro odlučila pruživši mu šansu pokazao je već prvim ulogama.


Zbog svoje prve glavne uloge, u Tanovićevu 'Cirkusu Columbia', sarajevski je glumac smršavio 14 kilograma, obojio kosu i obrve, depilirao prsa, plivao u ledenoj rijeci, no svaka žrtva se isplatila - zapazila ga je Angelina Jolie i pozvala na snimanje u Mađarsku.

Vezani članci Četiri sata razgovora bez konkretnih jamstava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sastanak o restrukturiranju Uljanika bez ministra i sindikata: "Očito je to namješteno" Baka i unuks (Foto: Screenshot/Facebook) Baka pokušala zabaviti unuka, njezin video nasmijao internet do suza

Prva glavna uloga svim je glumcima najdraža uspomena, no malo kome je život okrenula naglavačke kao 25-godišnjem Sarajliji Borisu Leru. Ponajprije, zbog debija u crnohumornoj drami 'Cirkus Columbia', u kojoj glumi tinejdžera Martina, prvi put je prošetao crvenim tepihom na festivalu u Sarajevu te na venecijanskoj Mostri, i to u društvu svojih filmskih idola - redatelja Danisa Tanovića te glumaca Mikija Manojlovića i Mire Furlan. Osim toga, na snimanju u Čapljini upoznao je ljubav svojeg života, apsolventicu arhitekture Mirnu Kreso, koja je bila tajnica produkcije, i smršavio čak 14 kilograma. I nakon svega, njegovo glumačko umijeće u 'Cirkusu Columbia' oduševilo je i holivudsku zvijezdu Angelinu Jolie koja mu je dodijelila ulogu vojnika u svom redateljskom prvijencu 'Ljubavna priča bez naslova', piše Gloria.

>> EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Obitelj Jolie-Pitt napustila Budimpeštu

>> Ekskluzivno: Josip Knežević o filmu Angeline Jolie

Rođen je 24.veljače 1985. godine u liječničkoj obitelji. Mada su ga svi vidjeli kao liječnika ili farmaceuta, Boris se odlučio za umjetnost. Do upisa na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu nije nastupio niti u školskoj predstavi, a njime je danas oduševljena Angelina Jolie. Članove komisije na prijemnom ispitu oduševio je odgovorom na pitanje zašto želi postati glumac. 'Jednostavno osjećam da je to posao za mene. Drugih razloga - nemam', kazao je glumac koji je kao najtraumatičnije iskustvo u svojoj kratkoj, ali uspješnoj karijeri izdvojio sunčanje u solariju u potkošulji 'kako bi ostale karakteristične trakice, kakve su ljeti bile zaštitni znak mladića iz kraja koji se spominje u filmu 'Cirkus Columbia''.