Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šesterostruki dobitnik Grammyja sada je zagrizao u glumačku karijeru.


Timberlakeova snažna impersonacija suosnivača Facebooka Seana Parkera u filmu Davida Finchera ‘The Social Network' priskrbila mu je nevjerojatno dobre kritike u glumačkoj karijeri koja je još u začetku, i potakla je špekulacije da bi nekadašnji Mr. SexyBack uskoro mogao biti nominiran za Oscara za sporednu ulogu 25. siječnja. Šesterostruku dobitnik Grammyja sada je zagrizao u glumačku karijeru. Nedavno je dobio glavnu filmsku ulogu u romantičnoj komediji 'Friends With Benefits' s Milom Kunis, a trenutno snima debitantsku ulogu akcijskog heroja koja bi mu mogla otvoriti sva vrata u Hollywoodu u trileru ‘Now’.

No, Timberlake je svjestan da je njegov predah u glazbenoj karijeri – posljednji je album izdao 2006. godine – naišao na zaprepaštenje kod njegovih obožavatelja. 'Gledaju u mene s pitanjem zašto ne ostaješ na svome putu. Gledaju me kao da sam nezahvalan za glazbenu karijeru zato što želim snimati filmove.', izjavio je Timberlake za LA Times. Njegova odluka da prekine suradnju s N Sync 2002. godine i započne solo karijeru dočekana je s jednakim, ako ne i s većim negodovanjem milijuna vrištećih obožavatelja. 'Ali, ja smatram da bih morao postaviti pitanje - da i vi imate istu priliku, što biste s njome učinili?’ komentirao je Timberlake i dodao: 'Zabavljeti je u mojoj krvi. Ne skrivam činjenicu da sam uvijek želio raditi u filmskoj industriji. Ovo uzimam ozbiljno. U siječnju ću napuniti 30. godina i govorim si, ako to želiš raditi, moraš to sada.

Kolegica s kojom je Timberlake započeo svoju karijeru u ranim devedesetima na Disney Channelu u serijalu 'All New Mickey Mouse Club', pop zvijezda Christina Aguilera, pošla je uobičajenim putem za mlade pjevače ulogom u mjuziklu 'Burlesque'. No, njenu su glumu kritičari poklopili. Suprotno tome, Timberlake je zakoračio u glumačke vode malim koracima. Prihvaćao je sporedne uloge, 2006. godine u indi drami 'Alpha Dog', zatim je posudio glas u crtiću 'Shrek the Third’, zaigrao 2005. godine u 'Edisonu', zatim u komediji Mikea Myersa 'The Love Guru' u 2008. godini, čime je svjesno krčio svoj put kao glumac.

'Vjerujem da su mi ljudi počeli vjerovati', izjavio je Timberlake, i zaključio: 'A kada sam dobio više povjerenja, dobio sam i veću ulogu'. Producent filma 'Social Network', Scott Rudin predložio je Fincheru (redatelju filmova 'The Curious Case of Benjamin Button', 'Panic Room') da iskoristi Timberlakeovu karizmu pop ikone za ulogu zavodljivog Parkera. 'Justin je netko tko može promijeniti atmosferu u prostoriji kada u nju. I mislim da je on bio jedini koji je mogao odigrati tu ulogu.', izjavio je svojevremeno Rudin. A što se Timberlakea tiče, on se raduje budućnosti kada će moći združiti glumu i pjevanje u nekom budućem filmskom projektu, po uzoru na David Bowiejev konceptualni album. ‘Želim neku konceptualu. Ako to znači da ću stvoriti svoju verziju 'Ziggyja Stardusta’, pa neka bude. Tko zna. Ono što sam naučio na filmu želim pokušati primijeniti na glazbu i vidjeti što će se dogoditi', izjavila je zvijezda u tranziciji iz svijeta glazbe u svijet filma.

>> Justin Timberlake: Puno novca i malo odgoja

>> Justin Timberlake kakvog još niste vidjeli