Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Knjiga u vrijednosti šest tisuća funti izdana je je u 300-500 primjeraka. Prva od njih je ukradena.


Oksfordska policija daje sve od sebe da ulovi kradljivce koji su iz najpoznatije umjetničke galerije u Oxfordshireu ukrali rijetko prvo izdanje knjige o čarobnjaku Harryju Potteru, 'Harry Potter i Kamen mudraca'. Knjiga je procijenjena na šest tisuća funti, a u muzeju Creative Art Gallery u Woodstocku se čuvala na specijalnom mjestu sa posebnim osvjetljenjem.

Vezani članci Slika nije dostupna Njegovo lice krasit će toaletni papir! Slika nije dostupna Čudo: Posljednja pomast 'Harry Potter' glumicu vratila u život!

Osumnjičeni muškarac i žena snimljeni su posebnom kamerom kako kradu limitirano izdanje spisateljice J.K. Rowling, u vrijeme dok je asistent u galeriji bio zauzet skupinom posjetitelja. Lokalni policajci su u potrazi za svakom informacijom koja bi ih dovela do osumnjičenih, a po Oxfordu su podijelili fotografije kradljivaca.

Geoffrey Allen, iz policijskog ureda Thames Valley rekao je: 'Vjerujem da su osumnjičeni lovili priliku za krađu i iskoristili gužvu koja se stvorila oko asistenta galerije. Samo 300 do 500 knjiga objavljeno je ovog limitiranog izdanja, tako da se radi o nečemu izuzetno rijetkom. Vlasnik ukradene knjige vrlo je odlučan da se pronađu kradljivci, tako da molimo na sve koji će prepoznati par da nam se jave.'

>> Možda se poteromaniji ipak ne bliži kraj?