Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Junak ovotjednog magazina 'Provjereno' zove se Zlatko Zubić. Samohrani je otac malenoj Sunčici, Paulini, Perici, Robertu i Miji.


Već šest godina, otkako mu je supruga poginula u prometnoj nesreći, Zlatko radi kao 'domaćica' - brine da njegovo petero djece čeka ručak na stolu kad dođu iz škole, da ujutro imaju čistu odjeću, da je kuća uvijek uredna i topla. 'Teško je, ali morate. Radi svoje djece sve ćete napraviti. Još i danas se mala zna zabuniti, pa mi kaže mama .'– izjavljuje Zlatko za 'Provjereno'.

Vezani članci Hitna pomoć - 4 Po život opasan apsurd s hitnom pomoći na sjeverozapadu Istre: "Sigurno je da će bar jedna ili dvije osobe samo ove godine završiti smrtno" Zoran Marinović u Afganistanu - 3 Prvi hrvatski reporter u Afganistanu nakon što su ga preuzeli talibani: "Danas vlada strah za osnovnim pravima i za golu egzistenciju, ali vlada i - mir. Čekao se desetljećima"

Mijo i Robert su njegova najstarija djeca i imaju 19 i 20 godina koja jedina ne idu u školu, već su do nedavno radili - Robert kao autolimar, Mijo kao soboslikar. 'Bio sam višak radne snage i onda sam morao otići, jer sam došao među zadnjima' - priča Mijo kako je prije tri mjeseca ostao bez posla. 'Zaradim nešto kad pomažem tu susjedu. Tatu ne pitam, ne idem nikud van, jer radije ću biti doma, nego da tatu pitam novaca. - objašnjava devetnaestogodišnji Mijo. Magazin 'Provjereno' prati njega i njegovog dvadesetogodišnjeg brata u naporima da nađu novi posao, a u reportaži novinarke Ane Blažević gledatelji u četvrtak 18. ožujka imaju priliku doznati i kako izgleda jedan dan samohranog oca petero djece.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju