Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovotjedna rubrika IN magazina 'Veliko srce je IN' donosi priču o sudbini koja je zatekla obitelj Baričević. Novinaru IN magazina Valu Kurtinu Ana Baričević je ispričala kakva se tragedija dogodila njihovoj sedmeročlanoj obitelji kada se proteklog ljeta iz Zagreba uputila u posjet rođacima na Pelješac.


Naime, automobil u kojemu se nalazio bračni par Baričević i njihovo petero djece na relaciji između Ploča i Opuzena doživio je tešku prometnu nesreću u kojoj su život izgubili otac Ivica i četverogodišnja kći. U stravičnoj nesreći jedino je Dominik koji je rođen s Downovim sindromom, prošao bez težih posljedica. Majka Ana i ostalo troje djece, Petra, Zvonimir i Jakov, s ozljedama opasnim po život prebačeni su u splitski KBC gdje su bili na dugotrajnom liječenju.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Sada mi se sve to čini kao drugi život!' Slika nije dostupna Jasmin Stavros na tretmanu 'drakuloterapije'!

Djeca su bila u životnoj opasnosti, napravljeno je nekoliko operacija, a i njihova majka Ana je imala operacije obje ruke. Nakon mnogih operativnih zahvata i kratke rehabilitacije u toplicama obitelj se morala vratiti uobičajenom životu. No sretni dani ostali su negdje daleko za njima. 'Vratili smo se natrag u Zagreb i pokušavamo u svom domu nastaviti život tamo gdje je prekinut. U nadi da ćemo moći krenuti dalje i živjeti s onim što nam se dogodilo.' – izjavila je Ana za 'IN magazin'.

Danas, pet mjeseci kasnije, na Baričevićima su još uvijek vidljive fizičke rane. Petra se služi štakama, a Dominik ima šipke u nogama. No te će rane zarasti, kaže majka Ana, samo one na duši još će dugo boljeti. Najveći problem ove obitelji jest to što je njihov dom na Branovcu ostao nedovršen. Ivica nije stigao napraviti fasadu, ni urediti unutrašnjost kuće. 'Ovdje gdje mi živimo auto je zaista prijeko potreban. S obzirom da ja imam četvero djece i da su sad svi nažalost bolesni, slomljeni, jako je teško za taj prijevoz, jer ne mogu ih voziti autobusom.' – dodala je Ana Baričević.

Ova priča koju gledatelji imaju priliku pogledati u današnjem izdanju IN magazina još jednom potvrđuje da heroje ne treba tražiti u likovima iz stripova ili američkim 'blockbusterima'. Heroji su ljudi velikog srca, spremni pomoći svojim bližnjima, te oni koji nikad ne odustaju, a Ana Baričević je definitivno među njima.

Svi koji mogu i žele pomoći obitelji Baričević, mogu to učiniti uplatom na broj žiro računa Raiffeisen banke (Ana Baričević): 2484008-3111636783