Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mišljenje pulske publike bilo je da je najbolji film '72 dana'.


Velika Zlatna Arena za najbolji film 57. Festivala igranog filma u Puli ove je godine pripala filmu 'Neka ostane među nama' redatelja Rajka Grlića, odlučio je Ocjenjivački sud.

Vezani članci Referendum, glasanje / Ilustracija Puljani na referendumu odlučuju oko Generalnog urbanističkog plana Hotel Valkane VIDEO Pogledajte kako će izgledati luksuzni resort u Istri: "Najmoderniji zeleni hotel otvoren svima"

Publika u Areni je pak nagradu Zlatna vrata Pule dodijelila filmu '72 dana' redatelja Danila Šerbedžije, koji je dobio najveću ocijenu: 4,59.

Film 'Neka ostane među nama' dobio je još šest Zlatnih Arena i to za režiju Rajku Grliću, za najbolju sporednu žensku ulogu Kseniji Marinković za ulogu Marte, za kameru Slobodanu Trniniću, za glazbu Alfiju Kabilju i Alanu Bjelinskom, za scenografiju Ivi Hušnjaku dok je posebna Zlatna Arena za ton dodijeljena Srđanu Kurpjelu.

Filmu '72 dana' pripale su tri Zlatne Arene i to za najbolju glavnu mušku ulogu Radi Šerbedžiji, za najbolju sporednu mušku ulogu Bogdanu Dikliću, dok je posebna Zlatna Arena za masku dodijeljena Snježani Gorup.

Zlatna Arena za scenarij dodijeljena je Neviju Marasoviću za film 'The show must go on', a tom je filmu pripala i posebna Zlatna Arena za specijalne efekte Tomislavu Vujinoviću i Aleksanderu Faraguni te Vjesnikova nagrada Breza redatelju Neviju Marasoviću za najboljeg debitanta.

>> Rajko Grlić: Hipokrizija je našla plodno tlo u Hrvatskoj

Zlatna Arena za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je Mariji Škaričić za ulogu Mare u filmu 'Majka asfalta' redatelja Dalibora Matanića, dok je Zlatna Arena za montažu pripala Mati Ilijiću za film 'Šuma Summarum' redatelja Ivana Gorana Viteza. Istom filmu pripala je i Zlatna Arena za kostimografiju i to Zorani Meić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju