Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

George Lucas na sudu u Los Angelesu tuži tvrtku za koju tvrdi da prodaje Jedijevsku mudrost!


Tvorac sage 'Zvjezdani ratovi', George Lucas podnio je tužbu protiv tvrtke 'Jedi Mind Inc.' koja na američkom tržištu prodaje bežične 'slušalice' koje prepoznaju moždane valove i mogu upravljati računalnim aplikacijama- mislima!

Vezani članci Slika nije dostupna 'Star Wars' na Blu-rayu tek u jesen 2011. Slika nije dostupna Bečka filharmonija privukla 100.000 posjetitelja

U tužbi Lucasovi odvjetnici, koji traže pet milijuna dolara odštete, tvrde kako je moguće doći do povrede autorskih prava i zbrke na tržištu koja će naštetiti poslovima i reputaciji tvrtke LucasFilm, prenosi Hollywood Reporter.

>> 'Star Wars' na Blu-rayu tek u jesen 2011.

Sama tužba se čini nevjerojatnim štivom jer nećete često u pravnoj dokumentaciji pročitati ovakav odlomak:

'Osnovni likovi sage 'Zvjezdanih ratova' su Jedi vitezovi, red ratnika koji koristi snagu 'Sile' - energije koja teče kroz sva živa bića u svemiru i povezuje svemir u jedno - kako bi sačuvala postojanje i vrijednosti demokratske 'Galaktičke Republike'. U trenutku kada je senator Palpatine sa planeta Naboo ukiuno 'Republiku' i osnovao 'Galaktičko carstvo', Jedi vitezovi postaju odmetnici, žive u 'ilegali' i u bijegu od carskih Storm Troopera. Unatoč svemu Jedi vitezovi nastavljaju religijsku tradiciju i tajno obučavaju nove učenike!