Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Elizabeth Taylor je glumila Kleopatru, a sada se ispostavlja da joj je imetak bio dostojan egipatske kraljice koju je glumila.


Vezani članci Slika nije dostupna Genetska mutacija 'dala' Elizabeth Taylor seksepil Slika nije dostupna Liz Taylor iznenada sahranjena dan nakon smrti

Elizabeth Taylor jer bila samo jedna od 14 žena na svijetu koje su tijekom života samostalno zaradile više od milijarde dolara. Procjenjuje se da je filmska diva iza sebe ostavila imetak veći od milijarde dolara (5.24 milijarde kuna).

Samo nakit Elizabeth Taylor se procjenjuje na nevjerojatnih 1,25 milijarde kuna! Veći dio dijamantnih ogrlica, naušnica, prstenja i broševa Elizabeth je dobila na dar od sedam muževa s kojima je bila u sve zajedno osam brakova, no nije joj bilo strano i da samu sebe 'počasti' sa skupocjenim poklonima.

>> Genetska mutacija 'dala' Elizabeth Taylor seksepil

>> Samo su dva bivša supruga nadživjela Elizabeth Taylor

Časopis People je izvijestio da će većina njezinog nakita biti dana na aukciju u Christie'su, a nagađa se da će prihod od prodaje biti uplaćen u njezino dobrotvornu fundaciju za borbu protiv AIDS-a, za koju je Elizabeth tijekom života prikupila nevjerojatnih 270 milijuna dolara.

Na dražbi će između ostalog naći Cartierova ogrlica od dijamanata i rubina koju je Elizabeth dobila od trećeg supruga Mikea Todda. Novog vlasnika naći će i dijamant Krupp od 33,19 karata koji joj je poklonio ljubav njezinog života, glumac Richard Burton, te Burton-Taylor dijamant od 69,42 karata, koji je daleke 1969. koštao milijun dolara.

Elizabeth Taylor je samo za ulogu Kleopatre dobila onda nevjerojatnih 4 milijuna dolara, što je oko 47 milijuna današnjih dolara, te je time postala najplaćenija glumica svog vremena. Nekretnine filmske dive se procijenjeni na 1,2 milijarde kuna, a mediji nagađaju da će njezin imetak među sobom podijeliti njezino četvero djece.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju