Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tadašnji batler Nikša Baničević za Novu TV ispričao je detalje boravka slavne Elisabeth Taylor u jednoj od najluksuznijih vila na Mediteranu.


Iako su u vili Šeherezadi odsjedali samo najbogatiji i najpoznatiji, Nikša kaže, Elisabeth Taylor još nitko nije nadmašio.

Vezani članci Mačka Anastazija - 3 Rasplet priče o maci Anastaziji koja je postala dubrovački simbol: "Imat će najbolju moguću zdravstvenu skrb i deluxe uvjete" Slika nije dostupna Dubrovnik: Jedan dan u vili čak 12.000 eura

Ona je bila jedna jako blaga osoba, za razliku od Burtona koji bi odmah eksplodirao.

'Očekivali smo da će doći jedna zvijezda filmska, mislim u današnje doba ima tih celebritija koliko god hoćete, ali tada je to bio jedan raritet', rekao nam je tadašnji batler Nikša Baničević, koji je danas šef recepcije GV 'Argentine'.

Elisabeth Taylor, tvrdi Nikša, u grad gotovo uopće nije odlazila. Većinu vremena provodila je u vili i brojnim vrtovima koji je okružuju. Odnos s Richardom Burtonom varirao je od ljubavi do velikih svađa.

>> Samo su dva bivša supruga nadživjela Elizabeth Taylor

'Ona je bila jedna jako blaga osoba, a on je bio baš pravi Velšanin, dosta arogantan i baš pravo onako macho što bi se reklo. Nikada nije podigla ton, nikada nije vikala; za razliku od Burtona koji bi odmah eksplodirao', kazao je Nikša Baničević, nadodavši da je u vili Elisabeth Taylor boravila, za danas nezamislivih mjesec dana. Iako je bila tada najveća zvijezda na planeti, brzo se sprijateljila s hotelskim personalom.

Posljednju večer prije odlaska Elisabeth je cijeli personal vile izvela na večeru, a napojnica je, priča Nikša, bila veća od tri mjesečne plaće. Iako se u Dubrovnik više nije vraćala, još je godinama slala čestitke za Božić i Novu godinu. Više u prilogu IZ DNEVNIKA!

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju